5 goede redenen om een thuisstudie te volgen

24/02/2022 Robert de Bruijn

Stel je voor dat je bijvoorbeeld Engels wil leren. Je bent op vakantie in Malta, je hebt je koptelefoon op, je neemt je waardevolle cursus erbij en je hoort het geluid van de golven op de achtergrond. Twee minuten later heb je al de kans om je Engels te oefenen, door bijvoorbeeld een cocktail te bestellen bij de bar.
 
Het resultaat: je leert twee keer zo snel en je krijgt op het einde een waardevol diploma, net zoals bij een face-to-face opleiding. Bovendien is een thuisstudie goedkoper: het kost ongeveer 30% minder dan fysieke lessen. Nog niet overtuigd? Hier zijn 5 redenen die je zeker overhalen om een thuisstudie te volgen.

 

1. Je bent vrij

Een thuisstudie volgen staat gelijk aan vrijheid. Je studeert op je eigen tempo, wat nog flexibeler is dan enkel “studeren wanneer je maar wil”. Sommige hoofdstukken zijn bijvoorbeeld een grotere uitdaging om onder de knie te krijgen, waardoor je meer tijd nodig hebt om er doorheen te komen. JIJ beslist hoeveel tijd je spendeert om ieder deel van de leerstof in je op te nemen.

Daarnaast zit je op je eigen, persoonlijke studieplek. Je hebt altijd de mogelijkheid contact op te nemen met je docent als je iets niet snapt. Je hebt de vrijheid om je vragen te stellen, waar je snel antwoord op krijgt. Nadat je je opleiding met succes hebt afgerond, ben je vrij om je vaardigheden te blijven verbeteren door andere opleidingen te volgen die nuttig zijn voor jouw professionele carrière. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

2. Je boekt snel vooruitgang en krijgt er veel voor terug

Onderwijs is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het is zelfs noodzakelijk voor werknemers die een goede positie op de arbeidsmarkt willen behouden of voor studenten die de arbeidsmarkt willen betreden. Door gespecialiseerde opleidingen te volgen, onderscheid je je tijdens sollicitatiegesprekken van de andere kandidaten. Tijdens je opleiding heb je bovendien ook de mogelijkheid stage te lopen. Hierbij krijg je hulp van je docent, een ervaren ondernemer met veel contacten binnen de sector waarin hij of zij werkzaam is. Dat opent later zeker deuren voor je!

 
Daardoor boek je snel vooruitgang! Volgens een onderzoek van Brandon Hall Group uit 2017, verkort een thuisstudie de studietijd aanzienlijk. Het is aangetoond dat het doorgaans 40% tot 60% sneller gaat dan leren in een traditioneel klaslokaal. Waarom? Vooral omdat studenten, waar en wanneer ze dat willen, toegang hebben tot het lesmateriaal.
 
Dit is dus een heel gepersonaliseerde studiewijze, omdat je de manier van studeren afstemt op jouw behoeften. Zo beslis je zelf hoe je het aanpakt!

 

3. Je komt als winnaar uit de bus

We blijven het herhalen: investeren in jezelf is een mooie kans, en de meerwaarde is snel voelbaar. Je gaat efficiënter werken en wordt daardoor productiever: essentiële eigenschappen die je (toekomstige) werkgever zeker op prijs stelt. Dat is de perfecte gelegenheid om over je salaris te onderhandelen! Studeren is dus een investering die alleen maar voordelen heeft en het is een geweldige kans voor je carrière.

 

4. Je geniet van meerdere voordelen

Een thuisopleiding volgen betekent ook dat je kiest wanneer je begint met studeren. Je bent dus vrij van beperkingen of van een opgelegde planning. Hierdoor start je aan de hand van jouw beschikbaarheid! Je ontvangt dan zo snel mogelijk je gedrukte syllabus. We brengen tegenwoordig veel tijd door achter ons computerscherm. Velen vinden het geweldig om met hun papieren op de bank te gaan zitten en te studeren “ouderwetse”! Zo is het ook makkelijker om notities te maken. Ben je meer vertrouwd met digitale media? Ook dan zit je bij ons goed! Dankzij ons studentenplatform eCampus heb je levenslang toegang tot de syllabus en allerlei extra ondersteunend studiemateriaal.

 

5. Je wint aan productiviteit

Sommige mensen stellen het uit om een opleiding te volgen omdat ze een drukke planning hebben. Maar stel je eens voor hoeveel tijd je bespaart door efficiënter te werken of simpelweg meer kennis te hebben! Wat het onderwerp ook is, door een van onze thuisstudies te volgen, verwerf je waardevolle vaardigheden zoals tijdsbeheer, begrijpend lezen en je taken effectief organiseren. Voor werkgevers is een collega die een thuisstudie voltooid heeft altijd een troef aangezien die alle knowhow heeft!

Waar wacht je nog op? Sluit je aan bij onze vele studenten die kiezen voor een thuisstudie om hun vaardigheden te verbeteren, een vreemde taal te leren of hun oude passie weer op te pakken!

Kies nu jouw thuiscursus
 


relatedBlogs

Bepaal jouw ideale studiemethode

Word geen bedrijfsdinosaurus: blijf leren

Intellectuele ontwikkeling is voordelig voor iedereen


previousLabel

Vijf tips om goede foto’s te maken

nextLabel

Zo vind je de opleiding die het best bij jou past

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

10 studietips voor onze studenten

29/05/2019

studyCategories


Administratie & Receptie

Beauty

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


OpleidingNHOCOndernemersschoolThuisstudieVoordelenVoordeelProductiviteitFlexibelFlexibiliteit

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0