8 tips om te studeren in de zomer!

06/03/2020

Aaaahh… de zomer! De tijd voor vakantie, ontspanning en om alles weer even ‘lekker chill’ te doen. Of toch niet helemaal? Tijdens de zomer heb je namelijk ook de tijd om weg te dromen. Over jezelf, je toekomst, je ambities én je carrière.
Zit jij wel op je plek op je werk? Kijk je wel eens naar andere spannende vacatures? Wil je na de zomer écht eens iets nieuws proberen, en er volop tegenaan gaan? Dat kan!

Volg les aan de Summerschool

Heb je deze zomer dus nog geen plannen en wil je écht eens iets anders doen dan een standaard strandvakantie? Behaal dan supersnel je diploma aan onze Summerschool. Bekijk snel onze cursussen en schrijf je in voor je favoriet!
Wij helpen je alvast op weg met enkele tips om deze zomer een leuke tijd te beleven en je optimaal voor te bereiden op je nieuwe carrière.
 

Tip 1: Zorg voor jezelf

Tijdens de zomer kan het wel eens héél warm worden. Ga je voor een opleiding gezondheidscoach of een cursus voedingsdeskundige? Dan weet je wellicht dat het heel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en genoeg te drinken. Stay hydrated! Je hoofd koel houden kan ook op verschillende manieren... Neem bijvoorbeeld een verfrissend bad nadat je een paar hoofdstukken gestudeerd hebt. Dat werkt altijd heel verfrissend.

Tip 2: Plan goed en op tijd

Ga je voor een opleiding als Life Coach? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk een planning is. Nadat je gestart bent met een opleiding, is het slim om meteen aan je planning te beginnen. Probeer je tijd nuttig te verdelen. Zo zie je snel dat je zelf vorderingen maakt en steeds dichter bij die carrière komt.
 
 

Tip 3: Hou korte, intensieve studeersessies

Voor diegenen die een opleiding time management wel zien zitten... Hier begint het al: Ben je snel afgeleid of heb je snel een motivatiedipje? Verdeel je tijd dan goed en efficiënt. Je studeert het best in korte studeersessies. Stevige korte sessies, met af en toe een pauze, werken beter dan studeren met halve concentratie.

Tip 4: Kies een studieplek die voor je werkt

Vind je het leuk om op een terrasje of in het park tussen de mensen te studeren? Of studeer je liever thuis op je gemak? Doe vooral waar je je zelf goed bij voelt. Probeer een aantal studieplekken uit en bepaal zelf welke plek het beste bij je past. Met een opleiding Interieurstyling maak je natuurlijk zelf de meest hippe studeerplekjes.
 
 

Tip 5: Beloon jezelf

Studeren in de zomer... Dan mag je jezelf écht wel eens belonen na een tijdje intensief blokken. Ga eens iets lekkers eten of neem een dagje vrij. En de échte beloning, dat is natuurlijk je diploma na je opleiding!

Tip 6: Blijf bewegen

Bewegen doet een frisse wind door je hoofd waaien. Ideaal als je bijvoorbeeld een opleiding als Personal Coach volgt. En belangrijker: je traint er ook je wilskracht mee!
 
 

Tip 7: Stel haalbare doelen

Je beslist het best op voorhand wat je wil bereiken. Is wat je wil bereiken realistisch en haalbaar? Als je bijvoorbeeld een studiedag houdt, bepaal dan vooraf wat je aan het einde van die dag wil weten.

Tip 8: Trek er met je studiegenoten op uit

Je studiegenoten streven naar hetzelfde doel: kennis opdoen, een diploma behalen en misschien zelfs een nieuwe carrière starten. Trek er samen eens op uit. Je leert niet alleen nieuwe en toffe mensen kennen, je motiveert elkaar ook.
 
 

Klaar voor je start?

Waar wacht je nog op? Met al deze tips ben je helemaal klaar om je cursus aan de Summerschool te starten. Neem snel een kijkje in het aanbod of download een gratis hoofdstuk.


relatedBlogs

Vijf interieurtrends voor deze zomer

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard

Zo beleef jij een prachtige herfst


relatedCourses

Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Barista, Boekhouden (Basis), Beleggen (Basis), Budgetcoach, Chakratherapie, Copywriter, Creatief Grafisch Ontwerpen, EtaleurblogRelatedAll

previousLabel

Studeren en mama zijn? Zo doe je dat

nextLabel

Word lockdown-expert!

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

10 studietips voor onze studenten

29/05/2019

relatedCourses


Gewichtsconsulent

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Administratief Medewerker

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

Nagelstyling (Allround)

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Nagelstyling (Allround).

Visagie (Basis)

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Visagie (Basis)!

Aquarelleren

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

courseMaterial


Pedicure Professioneel Aurora Districos

790.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

330.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

213.00

buyMaterial

Massage Districos

140.00

buyMaterial

Ontharing en Waxing Standaard Districos

245.00

buyMaterial

studyCategories


Administratie & Receptie

Beauty

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


SummerschoolZomerStuderenSomer studerenKlassikaalGroepslessenVolwassenenonderwijsSummerSummer schoolStuderen zomerStuderen in de zomer

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0