De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019 Bob van Dongen

‘Krijg ik bij NHOC een MBO-diploma?’, is een veel gestelde vraag aan onze opleidingsconsulenten. Het starten van een studie is spannend en het is dan ook belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken waar je precies aan begint. Daarom (om je een handje te helpen) in deze blog de belangrijkste verschillen op een rijtje.

1. Het is goedkoper

Het grootste verschil zit 'm in de prijs. Reken maar eens uit wat je voor een MBO opleiding kwijt bent en je zal versteld staan. Het kan gebeuren dat je op een bedrag uitkomt wat tegen de tienduizend euro aanleunt. Dat is misschien te overzien, een investering in je toekomst is natuurlijk wat waard. Maar als het goedkoper kan…niks op tegen toch? De thuis- of klassikale studie die je bij NHOC volgt kost je een paar honderd euro. Stukken minder heftig qua financiële investering en dat is wel lekker.

2. Je bent sneller klaar

Okee, je wilt een nieuwe weg inslaan en jezelf omscholen hoort daarbij. Dan wil je jouw passie het liefst zo snel mogelijk in de praktijk brengen. Heb je dan zin om 3 tot 4 jaar aan een studie te besteden? Het kan veel sneller! Bij NHOC doen studenten ongeveer 6 tot 9 maanden over hun studie. Dat is een verschil van enkele jaren! Hoe kan dat? Je leert praktisch, van mensen die het beroep zelf uitoefenen. Op die manier profiteer je van handige tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Zo krijg je precies de informatie die je nodig hebt en ben je een stuk sneller klaar.

3. Waardevol diploma

Het belangrijkste om te weten is dat een diploma van NHOC anders is dan een MBO-diploma. Je volgt bij ons een thuisstudie of klassikale studie op beroepsniveau. Met dat diploma kan je in de meeste gevallen gewoon aan de slag. Een voorbeeldje: kapper, vormgever, accountant of coach, zijn allemaal beroepen die niet beschermd zijn en waarin je mag gaan werken zodra je het beroep hebt geleerd. Heb je in het verleden al een MBO-diploma behaald? Daarmee kun je al aantonen dat je MBO werk- en denkniveau hebt.

relatedBlogs

10 studietips voor onze studenten

Maak werk van jouw gevoel voor stijl

Achterstallige rekeningen? Verleden tijd met deze 4 tips!

relatedCourses

Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Barista, Boekhouden (Basis), Beleggen (Basis), Budgetcoach, Chakratherapie, Copywriter, Creatief Grafisch Ontwerpen, Fotografie (Basis)blogRelatedAll

previousLabel

Zo kom je af van eetflops

nextLabel

Brainfood

mostRead

De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beautyopleidingen NHOC: maak van je passie je beroep

13/03/2019

Thuisstudie starten? Stel jezelf deze 5 slimme vragen.

02/11/2018

relatedCourses

Gewichtsconsulent

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

Administratief Medewerker

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

Nagelstyling (Allround)

Volg de cursus Nagelstyling (Allround) en ervaar onze leerzame praktijklessen.

Visagie (Basis)

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

Aquarelleren

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

courseMaterial

Pedicure Professioneel Aurora Districos