blog-post

Doe jij ook al no poo?

No poo wint aan terrein. Steeds meer mensen willen natuurlijk haar en daarbij geen chemische middelen meer gebruiken. Ze vinden dat shampoo slecht is voor het milieu en de gezondheid. Bovendien wordt de overtuiging gedeeld dat je haar geen shampoo nodig heeft.
 
Je hoofdhuid heeft al een eigen reinigingsklimaat wat je met shampoo dus eigenlijk verstoort. Met het ontvetten worden de talgklieren overactief, met vet haar als resultaat. Als je stopt met shampoo krijgt de hoofdhuid tijd om af te kicken en gaan de klieren minder talg aanmaken. Met natuurlijk haar als resultaat.
 
Doorzetten tijdens de olierijke detox
 
Het duurt 3 tot 6 weken voordat je hoofdhuid eraan gewend is, dat het geen overtollig talg hoeft aan te maken en minder vet wordt. Voor sommigen duurt dit te lang en de afvalligen grijpen in die tijd toch naar de shampoofles. Of zij gebruiken andere methoden zoals low poo of natural poo.
 
De meningen zijn inmiddels verdeeld. De een zweert nu bij shampooloos, en geniet daarbij van een chemicaliënvrije haardos. De ander gruwelt nog bij de herinnering aan de futloze vette slierten en is er nog steeds niet bovenop.
 
Zin om uit te testen hoe het bij jou zit? Het haarexperiment kan geen kwaad. Wie weet ga je ook een shampoovrij leven tegemoet. In het ergste geval krijg je hernieuwde waardering voor je favo shampoo. Dat is ook goed hoor trouwens. Conditioner erin. Het is aan jou!

Delen

SCHRIJF JE NU IN CONTACT