Massagetechnieken uit het Verre Oosten

04/10/2022 Robert de Bruijn

Al meer dan 4000 jaar worden Chinese massagetechnieken zoals de Tui-Na massage en de Zhi Ya-massage – ook wel acupressuur genoemd – toegepast en steeds verder verfijnd. Deze stijlen combineren aspecten van de vertrouwde Westerse massage met de traditionele Chinese geneeskunde. Afhankelijk van de wensen van de klant en de specialisatie van de masseur maakt de Chinese massage gebruik van meer fysieke of meer energetische genezingsmethoden.

Qi

De traditionele Chinese geneeskunde steunt op het principe dat de lichaamsenergie of qi voortdurend moet stromen door het lichaam om stress en ziekte te voorkomen. Daarvoor hebben diegenen die de Chinese geneeskunde beoefenen meerdere lichaamstherapieën ontworpen, zoals de acupunctuur, acupressuur en de Chinese massage.

Jing luo

Traditionele Chinese genezers manipuleren innerlijke energiepunten en meridianen in het lichaam om de stroom van qi en de bloeddoorstroming te stimuleren. Qi stroomt door het lichaam, maar ook door de hele wereld. Massagetherapeuten die de Chinese massage toepassen, balanceren de qi van hun klanten door de jing luo of meridianen vrij te maken van blokkades die pijn en ziekte veroorzaken. Ze zoeken eerst de meridianen met een beperkte doorstroming en gebruiken dan verschillende technieken om de balans en circulatie van energie te herstellen.

Meer dan ontspanning

Vandaag worden Chinese massagetechnieken overal ter wereld ingezet. Westerse klanten profiteren van de talrijke mentale en fysieke voordelen. In tegenstelling tot de Westerse massages wordt er meer gefocust op de therapeutische effecten, in plaats van louter ontspanning en stressverlichting. Chinese massagetechnieken richten zich op de complete holistische gezondheid van de klant.

Dit is het moment om je te verdiepen in de verfijnde Chinese massage. Maak je keuze uit het opleidingsaanbod en vergroot je kennis van massagetechnieken!


relatedBlogs

Welke masseur word jij?


previousLabel

Een opleiding volgen: een investering die zich altijd terugbetaalt

nextLabel

Tien ideeën voor je eigen kostuum tijdens Halloween

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

10 studietips voor onze studenten

29/05/2019

studyCategories


Massagetechnieken

blogTags


Chinese massageMeridianenShiatsuHotstone massageChinese nekmassageChinese hoofd en schoudermassageChinaChineesMassagetechniekenQiAcupressuur

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0