Pas op: vegetarische instinkers

22/11/2018 Robert de Bruijn

In veel producten die vegetariërs eten zitten dierlijke middelen verstopt. Dat staat op de website van de vegetariërsbond  te lezen.
 
Vega of toch niet
 
Veel gegeten producten zoals kaas en brood blijken toch niet zo vegetarisch te zijn als je dacht. Aan brood wordt bijvoorbeeld vet toegevoegd, dat kan plantaardig zijn maar ook dierlijk vet. En dan kaas, bij het maken ervan wordt het bestanddeel stremsel gebruikt wat afkomstig is van de kalverslachterij. Ook bij medicijnen kun je niet uitgaan van animal free. Je krijgt daarbij via de capsules gelatine binnen. Dat wordt gemaakt uit beenderen. Brrr..
 
Hoe dan écht vega
 
Wat kun je doen bij deze producten die vegetarisch lijken maar het niet zijn? Op vers brood zit bijvoorbeeld vaak geen etiket en heb je geen idee of er dierlijk vet in zit. Voorverpakt supermarktbrood heeft wel zo’n etiket. Wil je echt op safe spelen? Eet dan Allisonbrood, daar zit weinig tot geen vet in. En hoe zit het met kaas? Hoe weet je of je met een vegakaas te maken hebt? Staat er niks op het etiket? Dan kun je er wel vanuit gaan dat er stremsel gebruikt is. Let eens op het V-keurmerk, kaas van de Groene Koe of AH-biologisch.
 
Benieuwd naar nog meer verstopte slachtdieren?  Koekjes, kauwgom, vruchtensap, kwark, chocoladenootjes, drop en pudding krijgen ook een red flag.


relatedBlogs

Thuis gezond(er) snoepen met Sinterklaas



previousLabel

5 goede manieren die klanten waarderen

nextLabel

Heb jij het in je om 100 te worden?

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beautyopleidingen NHOC: maak van je passie je beroep

13/03/2019

Thuisstudie starten? Stel jezelf deze 5 slimme vragen

02/11/2018

relatedCourses


Gewichtsconsulent

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Sportvoedingsadviseur

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Sportvoedingsadviseur.

Voedingsdeskundige Allround

Wil jij professioneel en persoonlijk voedingsadvies kunnen geven? Een nieuwe weg inslaan?

Eigen Cafetaria Starten

Wil jij leren hoe je de lekkerste friet kunt produceren? Je eigen cafetaria openen?

Eigen Catering Starten

Wil jij jouw scherpe smaak voor goed eten inzetten als zelfstandige?

studyCategories


Koken & Bakken

Horeca & Hospitality

Gezonde Voeding

blogTags


Natuurlijke voedingGezonde voedingVegetarisch eten

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0