Populairste zomervakanties onder Nederlanders

29/04/2019 Bob van Dongen

Langzaamaan komt de zomervakantie er weer aan. Wij Nederlanders houden er wel van om onze klapstoel uit te slaan op een zomerse vakantiebestemming. Elke zomer gaan we met z'n allen behoorlijk vaak op vakantie. In eigen land worden gemiddeld zo’n 10 miljoen vakanties doorgebracht in het hoogseizoen en in het buitenland nog eens bijna 13 miljoen vakanties. In deze blog lees je meer over de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders.
 
Lekker weg in eigen land
Ons eigen ‘kikkerlandje’ is dus een behoorlijk populaire bestemming. Niet zo gek natuurlijk met de vele campings die ons land telt, de prachtige natuur en de relatief lange kustlijn. Met zo’n 523 kilometer aan kustlijn is er voor iedere toerist in eigen land wel een fijne strandplek. Daarnaast staan Nederlanders er natuurlijk bekend om dat ze op de centen letten. Het besparen op hoge reiskosten naar ver gelegen buitenlandse bestemmingen is dan ook een logische overweging. 
 
Populaire vakantiebestemmingen in Nederland zijn: de Waddeneilanden voor jong en oud, Zeeland, waar behalve veel Nederlanders ook Duitsers hun vakantie vieren, maar bijvoorbeeld ook binnenlandse bestemmingen in het heuvelachtige Zuid-Limburg.
 
Duitsland, Frankijk, Spanje
Volgens de laatste rapporten van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de top 3 van de populairste buitenlandvakanties onder Nederlanders in de zomer een Europese mix. Logisch, want er zijn natuurlijk tal van heerlijke zon-zee-strandvakanties in ons eigen continent te vinden. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Buurlanden en landen iets daarbuiten zijn dichtbij en daarom is de reistijd kort. 
 
   
 
 
De landen uit de top 3 liggen dan ook redelijk in de buurt onze eigen lage landen. Op nummer 1, waar gemiddeld zo’n 2,1 miljoen vakanties gespendeerd worden door Nederlanders in de zomer, staat buurland Duitsland. Op een respectievelijke tweede positie vinden we Frankrijk met bijna 2 miljoen Nederlandse gasten. En op de derde plek: Spanje. Aan de Spaanse Costa’s en het binnenland vieren ruim 1,5 miljoen Nederlanders hun vakantie in het hoogseizoen.
 
Ons aanbod aan toerismecursussen
Krijg jij nu ook de reiskriebels? Begrijpelijk, want reizen is natuurlijk harstikke leuk! Denk jij bij jezelf "Ik zou eigenlijk elke dag wel in de weer willen zijn met reizen en vakanties"? Dan is het zeker de moeite waard om je eens verdiepen in ons aanbod Toerisme & Recreatie cursussen.


relatedBlogs

Duurzaamheid: koop minder, leer meer

8 tips om te studeren in de zomer!

Vijf tips om goede foto’s te maken


relatedCourses


previousLabel

Vijf interieurtrends voor deze zomer

nextLabel

Duurzaamheid: koop minder, leer meer

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

10 studietips voor onze studenten

29/05/2019

relatedCourses


Toeristisch Medewerker

Start vandaag met de thuisstudie Toeristisch Medewerker en maak werk van je passie!

studyCategories


Toerisme & Recreatie

blogTags


VakantieNHOCBestemmingenZomerNederlandersSpanjeFrankrijkDuitsland

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0