The road to success: het verhaal van student Ine

09/07/2019 Bob van Dongen

Ine startte dankzij haar opleidingen aan onze school een eigen onderneming en maakte van haar passie haar beroep. Lees verder voor haar inspirerende verhaal!

Waarom ik startte met een opleiding bij NHOC

Ine: “Ik werkte jarenlang in een bedrijf waar ik de spreekwoordelijke ladder beklom naar een steeds hogere functie met meer verantwoordelijkheid. Alles ging prima, tot de economische crisis om de hoek kwam kijken. Dat ging gepaard met een heleboel besparingen, reorganisaties en ontslagen.

Toen mijn functie werd geschrapt van de lijst, stond ik ineens op straat. Fijn was anders, maar ik besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten. In plaats daarvan stelde ik mezelf de vraag:

'Stel dat ik ooit nog iets zou gaan studeren, wat zou dat dan zijn?'

Een opleiding die écht voorbereid op het werkveld

Door mijn passie voor sport kwam ik al snel uit bij de opleiding sportpsychologie. Deze thuisstudie is heel praktijkgericht en bovendien kon ik zelf mijn tijd indelen. Binnen een paar maanden had ik mijn diploma, terwijl ik daar op de universiteit jaren over zou hebben gedaan!

Het succes van deze studie smaakte naar meer. Tijdens een opendeurdag in Antwerpen besloot ik ook de allround opleiding tot Mental Coach te volgen via een thuisstudie van NHOC. Ik wilde alles leren om toekomstige klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en begeleiden.

In deze opleiding ontdekte ik veel handige gespreks- en coachingstechnieken en manieren om met stress om te gaan. Ik voelde me helemaal op mijn plek en wist meteen wat ik wilde: een eigen praktijk opstarten om mensen te begeleiden die aanlopen tegen zowel grote als kleine issues.

De start van mijn droom: een eigen zaak

Na het afronden van mijn opleidingen besloot ik deel te nemen aan het gratis Starterslab. Tijdens deze lessenreeks kreeg ik allerlei tips & tricks over het ondernemerschap en hoe ik dit moest aanpakken. Hierdoor kon ik een aantal maanden geleden In2Mental opstarten. Een verrijking in mijn leven en een inspiratie voor anderen. Wanneer een cliënt telkens een nieuw inzicht krijgt en uiteindelijk zijn of haar weg in het leven vindt, geeft mij dat enorm veel voldoening. Ik probeer mensen steeds op zo'n manier te coachen dat ze op eigen kracht verandering kunnen (blijven) doorvoeren in hun leven.

Een heel nieuw netwerk

De opleidingen die ik volgde bij NHOC hadden nog een leuk extraatje. Ik spreek namelijk nog geregeld eens af met zowel docenten als medestudenten, wat telkens weer een erg leuk weerzien is. We praten dan over onze ervaringen en wisselen nieuwe ideeën uit!”

Ine Vercammen,
Mental Coach - Sportpsychologisch adviseur

relatedBlogs

NHOC sportaanbod: welke opleiding past het best bij jou?

relatedCourses

Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Barista, Boekhouden (Basis), Beleggen (Basis), Budgetcoach, Chakratherapie, Copywriter, Creatief Grafisch Ontwerpen, Fotografie (Basis)blogRelatedAll

previousLabel

10 tips tegen nagelbijten

nextLabel

Samen studeren werkt

mostRead

De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beautyopleidingen NHOC: maak van je passie je beroep

13/03/2019

Thuisstudie starten? Stel jezelf deze 5 slimme vragen

02/11/2018

relatedCourses

Gewichtsconsulent

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

Administratief Medewerker

Wil je een praktijkgerichte cursus volgen bij een professionele, bevlogen docent?

Nagelstyling (Allround)

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Visagie (Basis)

Aquarelleren

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

courseMaterial

Pedicure Professioneel Aurora Districos

Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance