Word geen bedrijfsdinosaurus: blijf leren

17/02/2020

Jouw vader werkt misschien al wel veertig jaar bij dezelfde machinefabriek, met dezelfde baas, dezelfde waterige koffie en dezelfde flauwe grappen onder werktijd. Hij is opgegroeid tussen deze machines, heeft lief en leed gedeeld met zijn collega’s en baas en is op weg een bedrijfsfossiel te worden.

Maar dan komt er nieuws: hij wordt er uitgebonjourd wegens een reorganisatie. Wat nu? Een echte opleiding heeft hij niet – en daar gaat ‘ie ook niet meer aan beginnen. Het komt steeds vaker voor dat  mensen op straat komen te staan na jarenlange trouwe dienst. De jaren van gouden horloges en vulpennen met inscripties bij jubileumvieringen zijn zo goed als voorbij.
 
Kantoordinosaurus
De dinosaurussen van kantoor maken de laatste vijftien jaar plek voor flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het wordt steeds ‘suffer’ om jarenlang voor dezelfde baas te werken. De nieuwe generatie gaat voor flexwerken en kiest voor werk bij verschillende bedrijven, vaak binnen verschillende functies.
Levenslang leren wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Of je nu arbeider, bediende, CEO of zelfstandige bent: je moet investeren in persoonlijke groei, zodat je jezelf helemaal ontwikkelt in je nieuwe carrière. Om te voorkomen dat je de dupe wordt van een reorganisatie bij het bedrijf waar je al veel te lang aan vastgeroest zit, is het goed om je competenties te onderhouden én bij te schaven.
 
Multifunctioneel inzetbaar
De voordelen van levenslang leren zijn al langer bekend: het zorgt voor veel doorgroeimogelijkheden op individueel vlak én je kansen op de arbeidsmarkt nemen enorm toe. Bedrijven hebben baat bij levenslange leergierigen, want zij zijn op de hoogte van trends en tendensen – en dat is erg winstgevend voor organisaties. Als je als werknemer over meer competenties beschikt, ben je multifunctioneel inzetbaar. Dit creëert meer kansen!
 
Waaier aan opleidingen
‘Menselijk kapitaal’ moet constant worden bijgeschaafd, dat is duidelijk. Ben jij enthousiast geworden? Wij bieden een kleurrijke waaier aan opleidingen binnen elk vakgebied. Wil jij nieuwe vaardigheden aanleren? Of wil jij meer theoretische kennis opdoen? Wij begeleiden je stap voor stap! Hoe meer kwaliteiten jij op je cv zet, hoe groter je kansen op de arbeidsmarkt worden. Als je jezelf wil bijscholen, is het belangrijk om out of the box te denken. Kies niet meteen voor de meest logische stap, maar durf ook eens buiten de lijntjes te kleuren.
 
All-You-Can-Study
Wie zich op verschillende vlakken wil ontplooien, volgt een All You Can Study-traject. Hierbij volg je zoveel opleidingen als je zelf wil. Kies uit meer dan 350 cursussen! De minimum looptijd van een AYCS-traject is één jaar, daarna heb je de mogelijkheid om het traject per maand te verlengen. Voor één prijs volg jij een jaar lang zoveel cursussen als je wil, met een maximum van drie opleidingen tegelijkertijd.
 
Begin vandaag nog
Ben jij op zoek naar een specifieke opleiding binnen jouw vakgebied? Bekijk dan ons thematisch overzicht. Ontdek zelf de talloze voordelen van levenslang leren en begin vandaag nog met studeren!


relatedBlogs

Deze beroepen scoren het best op Tinder

De stok achter de deur

Intellectuele ontwikkeling is voordelig voor iedereen


relatedCourses

Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Barista, Boekhouden (Basis), Beleggen (Basis), Budgetcoach, Chakratherapie, Copywriter, Creatief Grafisch Ontwerpen, EtaleurblogRelatedAll

previousLabel

Welke masseur word jij?

nextLabel

Deze beroepen scoren het best op Tinder

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Zo hou je iedereen aan de eettafel tevreden

28/12/2018

relatedCourses


Gewichtsconsulent

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

Administratief Medewerker

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

Nagelstyling (Allround)

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Visagie (Basis)

Leerzame en praktijkgerichte lessen van onze professionele, bevlogen docent?

Aquarelleren

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

courseMaterial


Pedicure Professioneel Aurora Districos

790.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

330.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

213.00

buyMaterial

Massage Districos

140.00

buyMaterial

Ontharing en Waxing Standaard Districos

245.00

buyMaterial

studyCategories


Administratie & Receptie

Beauty

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


Levenslang lerenOpleidingenThuisstudiesThuisopleidingenThuiscursussenBijscholenBijscholingNhoc

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0