Zo hou je iedereen aan de eettafel tevreden

28/12/2018 Robert de Bruijn

Een zelfgemaakte taart, een veganistisch kerstmenu of een deskundig samengestelde borrelplank, jij legt de lat hoog als je voor vrienden kookt. Je probeert de moeilijkste recepten uit, maar die lukken waarschijnlijk niet altijd even goed. Wil je je baksels tot een daverend succes maken waar men nog lang over napraat? NHOC geeft je wat tips!
 
Je weet raad met moeilijke eters
 
Koken voor gasten met speciale eetwensen is vaak een lastige opgave. Lactosevrij, glutenvrij, veganistisch, vegetarisch, biologisch of bio-dynamisch. Hoe maak je een aangepaste maaltijd die toch heerlijk smaakt? Meestal is het helemaal niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt. Wanneer je je verdiept in de mogelijkheden, kom je erachter dat je lekker eten maken wat voldoet aan ieders wensen een fluitje van een cent is. Kijk ter inspiratie eens bij onze opleiding Dieetkok, die biedt ook handige kooktips en recepten. Het is gewoon even wennen!
 
Je helpt voedingsmythes de wereld uit
 
Er gaan veel spookverhalen rond over wat nu wel en niet gezond is. Vast ook bij jou aan de keukentafel. Heeft een meer plantaardig voedingspatroon de toekomst? Waar zit nu echt veel vet in? Wil je alle voedingsweetjes onderbouwen en voedingsmythes ontkrachten? Ontdek hoe het écht zit met al die wilde verhalen tijdens een van onze opleidingen: voedingsleer, natuurvoedingsconsulent of orthomoleculaire voeding. Hierin krijg je recepten en kooktips en uiteindelijk heb je goed onderbouwde antwoorden op vragen over eten. Een diner met tevreden gasten maakt een geslaagd etentje.
 
Verover harten met je zoetigheid
 
Heb je ambities om minstens de creaties uit Heel Holland Bakt te evenaren? Wil je originele cupcakes of je eigen ambachtelijke brood maken? Geen zorgen als je laatste bakcreatie nog staat na te smeulen in de oven. Voor iedere beginner is er hoop op een zoete toekomst waarin jouw gasten zich nog haarscherp de knapperige topping, het luchtige gebak en meest fantastische frosting herinneren. Verras met de laatste baktrends en je laat een geweldige indruk achter qua stijl én smaak! 
 
Iedereen herinnert zich jouw bierkennis
 
Bier serveren bij het eten? Klinkt als een recipe for disaster? Integendeel, foodpairing (waarbij je het juiste drankje bij een gerecht combineert) is in opkomst en hartstikke hip. Bier is enorm veelzijdig, iets wat veel mensen misschien niet verwachten. Dit werkt alleen maar in je voordeel, want met jouw kennis van de nieuwste biertrends blaas jij iedereen omver. Vertel met passie het verhaal achter het bier en deel met elkaar de bierliefde. Alles van bier en de biercultuur te weten komen? Wil je als biersommelier, bakker of kaasmeester bij de volgende feestgelegenheid je vrienden van hun sokken blazen met je nieuwe kennis? Volg dan een van onze Koken & Bakken opleidingen.previousLabel

Deze skills zijn essentieel voor een overzichtelijke planning

nextLabel

Serveer heerlijke shakshuka voor je vegetarische vrienden

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

10 studietips voor onze studenten

29/05/2019

relatedCourses


Barista

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

All You Can Study

Volg de thuisstudie All You Can Study en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

Voedingsdeskundige - Allround

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

Bakker

Leren wat je altijd al hebt willen leren? Volg nu je roeping!

Bed & Breakfast Starten

Volg de up-to-date thuisstudie Bed & Breakfast Starten en studeer op je eigen tempo.

studyCategories


Koken & Bakken

Gezonde Voeding

blogTags


Koken en bakkenVoedingEten

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0