Zo kom je af van eetflops

28/12/2018 Robert de Bruijn

Een zelfgemaakte taart, een veganistisch kerstmenu, of een deskundig samengesteld drankenaanbod, jij legt de lat hoog als je voor vrienden kookt. Je manoeuvreert je met de beste bedoelingen door ingewikkelde menu’s die misschien toch niet allemaal even goed gelukt zijn. Wil je je baksels tot een daverend succes maken waar nog tijden over wordt nagepraat? NHOC geeft je wat tips!
 
Je weet raad met moeilijke eters
 
De meest voorkomende hoofdbreker is wanneer je gasten speciale eetwensen hebben. Lactose-vrij, glutenvrij, veganistisch, vegetarisch, biologisch, bio-dynamisch of duurzaam.. de soja- en speltproducten zijn niet aan te slepen. Hoe maak je een aangepaste maaltijd zonder aan kwaliteit in te boeten? Meestal is het helemaal niet zo moeilijk als het in het begin lijkt. Wanneer je je verdiept in de mogelijkheden, zal je zien dat je lekker eten kunt maken wat voldoet aan ieders wensen. Kijk ter inspiratie eens bij onze opleiding dieetkok, die biedt ook handige kooktips en recepten. Het is gewoon even wennen!
 
Je helpt voedingsmythes de wereld uit
 
Er gaan veel spookverhalen rond over wat nu wel en niet gezond is. Vast ook bij jou over de keukentafel. Heeft een meer plantaardig voedingspatroon de toekomst? Waar zit nu echt veel vet in? Wil je alle voedingsweetjes en voedingsmythes die over tafel gaan kunnen funderen?  Ontdek hoe het écht zit met al die wilde verhalen tijdens een van onze opleidingen: voedingsleer, natuurvoeding of orthomoleculaire voeding. Je krijgt recepten en kooktips en hebt gefundeerde antwoorden klaarstaan. Staan alle neuzen dezelfde kant op? Een diner met tevreden gasten maakt een geslaagd etentje.
 
Verover harten met je zoetigheid
 
Heb je ambities om minstens de creaties uit Heel Holland Bakt te evenaren? Wil je originele  cupcakes of je eigen ambachtelijke brood maken? Geen zorgen als je laatste bakcreatie nog staat na te smeulen in de oven. Voor iedere beginner is er hoop op een zoete toekomst waarin jouw gasten zich nog haarscherp de knisperende topping, het luchtige gebak en meest fantastische choco van jouw sweets herinneren. Verras met de laatste baktrends en je zal een indruk achterlaten die uitblinkt in uitstraling en stijl.
 
Iedereen herinnert zich jouw bierkennis
 
Bier serveren bij het eten? Klinkt als een eetflop? Integendeel, foodpairing (waarbij je het juiste bier bij een gerecht combineert) is in opkomst en hartstikke hip. Bier is enorm veelzijdig, iets wat veel mensen misschien niet zullen verwachten. Dit werkt alleen maar in je voordeel, want met jouw kennis van de nieuwste biertrends blaas jij iedereen omver. Vertel met passie het verhaal achter het bier en deel met elkaar de bierliefde. Alles van bier en de biercultuur te weten komen? Wil je als biersommelier, bakker of kaasmeester bij de volgende feestgelegenheid je vrienden van hun sokken blazen met je nieuwe kennis? Volg dan een van onze Koken & Bakken opleidingen.previousLabel

Deze skills zijn essentieel voor een krankzinnig goede organisatie

nextLabel

De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beautyopleidingen NHOC: maak van je passie je beroep

13/03/2019

Thuisstudie starten? Stel jezelf deze 5 slimme vragen

02/11/2018

relatedCourses


Barista

Volg de cursus Barista en ervaar onze leerzame praktijklessen.

All You Can Study

Kies voor de cursus All You Can Study en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

Voedingsdeskundige Allround

Wil jij professioneel en persoonlijk voedingsadvies kunnen geven? Een nieuwe weg inslaan?

Bakker

Wil jij leren je eigen cupcakes, ambachtelijke broden en taarten te bakken?

Bed & Breakfast Starten

Wil jij mensen een unieke ervaring geven, dankzij een verblijf in jouw authentieke B&B?

studyCategories


Koken & Bakken

Gezonde Voeding

blogTags


Koken en bakkenVoedingEten

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0