Omgaan met agressie

1. Privé of professioneel leren omgaan met agressie
  2. Verschillende conflictstijlen leren herkennen
  3. Weten hoe je moet handelen bij agressie
  4. Leren omgaan met agressie in de straatcultuur, in de werkomgeving en bij ouderen
  5. Starten als zelfstandig agressiecoach

Agressie coach, een beroep met toekomst!

Altijd al de mediator willen zijn die ervoor zorgt dat een situatie niet uit de hand loopt? Als agressiecoach leer je mensen omgaan met agressief gedrag zodat ze zich veiliger voelen.

Hoe kun je het beste handelen bij agressie? Denk aan werknemers die worden bedreigd door klanten, ambulancepersoneel of ambtenaren die te maken krijgen met agressie. Als coach kun je luisteren als de beste, je kunt conflicten beheersen en helpt mensen hoe ze met agressie om kunnen gaan. Ook bied je nazorg en traumapreventie.

Niet alleen op de werkvloer is behoefte aan een bemiddelaar. Ook bij (demente) ouderen komt agressie voor en wat dacht je van de straatcultuur? Zinloos geweld, bedreigingen, pesten, intimidatie.. jij coacht mensen om het hoofd koel te houden.

agressiecoach, agressie coach, omgaan met agressie, omgaan met agressief gedrag, agressief gedrag, zelfstandig agressiecoach, agressietherapeut, therapeut voor agressie, therapeut agressie, conflictcoach, conflictassistent, mediator, bemiddelaar, traumapr

• Kennis toepassen in jouw omgeving
  • Starten als zelfstandig agressiecoach
  • Cursussen geven als agressiecoach

• Verschillende confilcstijlen herkennen
  • Handelen bij agressie
  • Omgaan met agressie in de straatcultuur
  • Omgaan met agressie in de werkomgeving
  • Omgaan met agressie bij ouderen
  • Nazorg toepassen
  • Traumapreventie toepassen

• Wat is agressie?
  • Conflictstijlen
  • Opbouw van agressie
  • Agressievormen
  • Handelen bij agressie
  • Levensbedreigende situaties
  • Agressie in de straatcultuur
  • Nazorg en traumapreventie

Faye Wijntjes

Ik ben Faye Wijntjes en ben de docente van onder andere de opleiding Omgaan met Agressie. Ik ben sinds 2005 werkzaam in de jeugdhulpverlening, met name gekoppeld aan het voortgezet onderwijs. Eerst in Rotterdam, nu in Gouda. Ik heb te maken met kinderen, pubers, tienermoeders, ouders, andere instellingen en scholen. We moeten soms vervelende boodschappen overbrengen aan ouders, kinderen of andere betrokkenen. Dit wekt soms agressie op. Daarom worden we met enige regelmaat getraind om met deze situaties om te gaan. Aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden zal ik je leren hoe je deze situaties de baas kan. Succes!

Goed om te weten over deze cursus Omgaan met agressie

Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Kan ik mijn behandelingen laten vergoeden?
Als jij als zelfstandig coach aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Omgaan met agressie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Omgaan met agressie.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 229.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 247.32 euro in plaats van 229.00 euro. Je bespaart dus 18.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Omgaan met agressie