Alternatieve Voeding

1. Het verschil kunnen maken tussen 'gezonde' voeding en écht gezonde voeding
  2. Mensen helpen bij het aanpassen van hun voedingspatroon voor een gezondere levensstijl
  3. Weten wat ons lichaam nodig heeft qua voedingsstoffen
  4. Correct kunnen adviseren en dieetplannen kunnen opstellen
  5. Een carrière als voedingscoach of dieetadviseur

Voedingsadviseur, een beroep met toekomst!

Is het een goed idee om net zo te eten als de oermens deed? Leven vegetariërs langer? Krijg je van suiker nu wel of geen energie? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus alternatieve voeding.

Veel mensen zijn met gezonde voeding bezig en hebben hier een mening over. Bewust eten is populair en kent vele trends van suikervrije voeding tot superfoods en vergeet de opkomst van raw food, glutenvrij en veganisme niet.

Kom erachter hoe het nu echt zit, ontrafel mythes over voeding én krijg superlekkere recepten voor groene smoothies!

Thuisstudie alternatieve voeding, cursus alternatieve voeding, opleiding alternatieve voeding, cursus voedingsleer, opleiding alternatieve voedingsleer, alternatieve diëten, adviseur alternatieve voeding, gezonde voeding coach, gewichtsconsulent alternati

• Voedingscoach
  • Dieetadviseur
  • Zelf gezond eten en leven

• Weten wanneer iets alleen een hype is
  • Adviseren en dieetplannen opstellen
  • Kennis over diverse diëten en levensstijlen

• Macronutriënten
  • Vocht
  • Micronutriënten
  • Vegetarisme
  • Veganisme
  • Macrobiotische voeding
  • Raw food
  • De voedselzandloper
  • Het combinatiedieet
  • Bloedgroepdieet
  • Paleo-dieet
  • Groene smoothies
  • Suikervrije voeding
  • Detox
  • Superfoods
  • Glutenvrije voeding

Lotte De Clercq

Als zelfstandig diëtiste, organisator van kookworkshops en auteur van diverse kookboeken meet Lotte De Clercq mensen een gezonde levensstijl aan. Ze is gepassioneerd door gezonde voeding en gezond koken en heeft altijd al een interesse gehad in sport. "Hierdoor is de combinatie voeding en sport natuurlijk een match made in heaven", verklaart Lotte.

Daarom doceert ze verschillende klassikale opleidingen rond voeding én schreef ze de thuisstudies Gewichtsconsulent, Sportvoeding en Dieetkoken. “Wat ik zelf het leukst vind aan doceren, is dat ik ook veel bijleer over wat er leeft onder de mensen”, vertelt ze. Maak zelf kennis met Lotte tijdens haar lessen boordevol heerlijke én gezonde informatie!

Goed om te weten over deze cursus Alternatieve Voeding

Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je jouw thuisstudie Alternatieve Voeding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al in 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Bovenaan deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Alternatieve Voeding direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Alternatieve Voeding.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Alternatieve Voeding