Antiekhandelaar

3. Correct kunnen inschatten wat de leeftijd is van antiekstukken
  4. Weten hoe je een kunstwerk plaatst in een bepaalde tijd
  5. Starten als zelfstandig antiekhandelaar

Antiekhandelaar, een beroep met toekomst!

Jij bent gek op antieke meubeltjes, curiosa en andere snuisterijen! Je droomt van dwalen in het verleden op markten, brocante winkels en vintage events. Authentieke en stijlvolle items herken jij uit duizenden, daar heb je namelijk een neusje voor. Maar kun je ook echt en namaak van elkaar onderscheiden? Kun je de leeftijd en waarde van een kunstwerk inschatten en plaatsen in de tijd?

Zin om je passie uit te breiden met professionele kennis? Word expert op het gebied van antieke items en leer de taal van de antiekwereld spreken. De nieuwste aflevering Tussen Kunst en Kitsch kijk jij in de herhaling. Je hebt het veel te druk met jagen op antieke pronkstukken!

Schrijf je in voor de cursus Antiekhandelaar!

• Antiekhandelaar
  • Taxateur
  • Inkoper antiek

• Je kunt de leeftijd van een item schatten
  • Een kunstwerk plaatsen in de tijd
  • Je weet wat iets waard is
  • Jij pikt échte antiek er tussenuit
  • Vakjargon spreken als een pro

• Starten als zelfstandig antiekhandelaar
  • Belangrijke begrippen voor een antiekhandelaar
  • Het verhaal achter een kunstobject
  • De leeftijd van een kunstwerk inschatten
  • Een kunstwerk plaatsen in de tijd
  • De waarde van een kunstwerk schatten
  • Correct vakjargon
  • Kunst- en stijlgeschiedenis
  • Schilder- en beeldhouwkunst
  • Meubels, glas en keramiek
  • Goud, zilver, tin, koper en brons
  • Textiel en uurwerken

Henricus J M Lenders

Gepassioneerd lesgeven is een kunst! Niet voor niets is Hennie Lenders onze trouwe docent voor onze cursussen Antiekhandelaar en Galeriehouder. “Kunst kent geen grenzen”, vindt Hennie. “Ik leer cursisten dan ook hoe ze hun zaak internationaal kunnen aanpakken”.

Zelf heeft Hennie talloze solo- en groepstentoonstellingen gehouden in Europa, maar ook in de Verenigde Staten. En als beeldend kunstenaar kan hij je perfect leren de schatten op zolder te herkennen!

Goed om te weten over deze cursus Antiekhandelaar

Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven. Je bepaalt dus samen met je stagebedrijf de vorm, duur en momenten waarop je stage loopt.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van eventueel benodigde materialen voor eigen rekening.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al na 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Bovenaan deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Antiekhandelaar direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Antiekhandelaar.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Antiekhandelaar