Opleiding

OPLEIDING

Ayurvedisch Coach

Wil jij...

 1. Kennismaken met Ayurveda
 2. De filosofie achter Ayurveda door en door leren kennen
 3. Weten hoe je met Ayurveda balans creëert tussen lichaam en geest
 4. Leren over de verschillende toepassingen van Ayurvedische kruiden en oliën
 5. Een eerste stap zetten naar een carrière als zelfstandig Ayurvedisch coach

Ayurvedisch coach, een beroep met toekomst!

Ben jij geïnteresseerd in de Indische gezondheidswijsheden? Wil jij mensen coachen in hun zoektocht naar de perfecte balans tussen lichaam en geest? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Ayurveda is een eeuwenoude filosofie uit India en betekent letterlijk: levenskennis. De belangrijkste pijlers waarop deze filosofie steunt, zijn een juiste levenswijze en gezonde voeding. Tijdens de lessen leer je verschillende behandelmethode's en hoe je ayurvedische kruiden optimaal inzet. Je ontdekt de 5 elementen en de 3 bijhorende dosha's. Je komt alles te weten over gezonde diëten, het gebruik van etherische oliën en reinigingstechnieken.

Zo begeleid je je klanten naar een gezond en gelukkig leven!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  6 lessen

  3 lesuren

  329.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Ayurvedisch Coach

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Breda06/09/201911/10/201919u00 - 22u00Vrij
Amsterdam01/10/201912/11/201919u00 - 22u00Din
Rotterdam20/10/201924/11/201910u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

ayurveda, massage, etherische oliën, dosha, india, indië, gezondheid, ayurvedisch coach, balans, kruiden

Toekomstmogelijkheden

 • Aan de slag gaan als Ayurvedisch coach in een gezondheidscentrum
 • Starten als zelfstandig Ayurvedisch coach

Vaardigheden

 • Jij kent de filosofie achter Ayurveda door en door
 • Jij weet hoe je de perfecte balans creëert tussen lichaam en geest
 • Jij kent de verschillende toepassingen van Ayurvedische kruiden en etherische oliën
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Introductie tot de Ayurvedische Psychologie
 • Het herkennen van constitutie en een verkeerde balans bij jezelf en anderen
 • Dosha's: de drie biologische managers bij de Ayurvedische Psychologie
 • Voedings- en levensstijlen voor de verschillende dosha’s
 • Dagelijks gebruik van kruiden
 • Coachingstechnieken om anderen bij te staan

ayurveda, massage, etherische oliën, dosha, india, indië, gezondheid, ayurvedisch coach, balans, kruiden

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Ayurvedisch Coach

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Ayurvedisch Coach bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Ayurvedisch Coach vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Ayurvedisch Coach. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

ayurveda, massage, etherische oliën, dosha, india, indië, gezondheid, ayurvedisch coach, balans, kruiden

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 329.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 355.32 euro in plaats van 329.00 euro. Je bespaart dus 26.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 87.66 - Startdatum van je opleiding
 3. € 87.66 - Startdatum van je opleiding + 1 maand

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 2 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Ayurvedisch Therapeut bespaar je maar liefst € 165.89. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Ayurvedisch Therapeut volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

Ayurvedisch Therapeut, massages, therapie, kruiden, Ayurveda, balans

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Ayurvedisch Therapeut

Ayurvedisch Therapeut, massages, therapie, kruiden, Ayurveda, balans

Carrièremogelijkheden

 • Aan de slag gaan als Ayurvedisch coach in een gezondheidscentrum
 • Gespecialiseerd massagetherapeut in een wellnesscentrum
 • Start je eigen massagesalon als gespecialiseerd Ayurvedisch therapeut
 • Alternatief Therapeut met als specialisatie ayurvedische massage
 • ...

Info over deze allround opleiding

Wil je een totaalbeleving Ayurveda aanbieden aan je klanten? Hen begeleiden in de zoektocht naar een Ayurvedische levenstijl? Dan is deze allround opleiding Ayurvedisch therapeut exact wat je zoekt.

Ayurveda is een eeuwenoude filosofie uit India. De letterlijke vertaling van Ayurveda is: levenskennis. De belangrijkste pijlers waarop deze filosofie steunt, zijn een juiste levenswijze en gezonde voeding. Tijdens deze opleiding dompel je je eerst onder in de herkomst en betekenis van Ayurveda. Daarna leer je coachingstechnieken om je klanten professioneel te begeleiden. Tot slot leer je verschillende soorten Ayurvedische massages toepassen.

Na de opleiding geef jij je klanten gepast advies en keren ze ontspannen huiswaarts.

Programma

Module 1: Ayurvedisch Coach
Module 2: Ayurvedische Massage
Word Ayurvedisch therapeut

  Diploma

  Klassikaal

509.00 402.11 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT