Bakker

1. Een carrière als professioneel bakker
  2. Online begeleiding van een professionele bakker met jarenlange ervaring in het vak
  3. Alles leren over basisgrondstoffen en halffabricaten
  4. Kennis opdoen over opslagmethodes voor ingrediënten en producten
  5. Het liefst de hele dag heerlijke baksels maken

Bakker, een beroep met toekomst!

Kan jij alle afleveringen van Heel Holland Bakt dromen? Wil je kloppen, kneden en dat het liefst de hele dag?

Wil je biscuit, cupcakes of je eigen ambachtelijke brood maken? Weet jij dan wat je, naast het recept, allemaal nog meer nodig hebt? Leer wat het hart van iedere bakkerij is, welke machines en producten je nodig hebt en hoe je alles ‘fris en fruitig’ houdt. Je krijgt recepten en onmisbare tips die jouw baksels laten uitblinken in uitstraling en stijl.

Deze thuiscursus leert je zowel ouderwetse reinheid als de laatste baktrends en je kunt er álle kanten mee op: van thuisbakker tot je eigen patisserie of cupcakewinkel, start gewoon lekker met bakken!

• Medewerker bakkerij
  • Zelfstandig bakker
  • Eigen bakkerij openen

• Basisrecepten en werkwijzen
  • Bedrijfshygiëne en veiligheid
  • Specifieke beroepswetgeving

• Je toekomstmogelijkheden als bakker
  • De basisgrondstoffen en halffabricaten
  • Basisrecepten en werkwijzen
  • Kostprijsberekening
  • Een efficiënte administratie voeren
  • Rekenprogramma maken om je kostprijs en opbrengst te controleren
  • Opslagmethodes voor ingrediënten en producten
  • Bedrijfsuitrusting en winkelinrichting
  • Overname van een zaak of een nieuwe zaak starten
  • Inrichten van de werk- en opslagplaats
  • De belangrijkste machines
  • Energiebesparende tips
  • Specifieke beroepswetgeving
  • Bedrijfshygiëne en veiligheid

Goed om te weten over deze cursus Bakker

Wat is het niveau van de studie?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Mag ik direct starten als bakker?
Ja, met ons diploma kun jij starten als zelfstandig bakker of bakker in loondienst. Als jij een eigen bakkerij wil openen, dien je echter nog een aantal stappen te zetten. Je dient je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel met je bedrijfsnaam en bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als levensmiddelenbedrijf.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Bakker direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Bakker.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 379.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 409.32 euro in plaats van 379.00 euro. Je bespaart dus 30.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Bakker