Balanslezen

3. Een balans correct kunnen interpreteren
  4. Je eigen boekhouding correct kunnen doen
  5. Aan de slag als medewerker op een boekhoudafdeling

Boekhouder, een beroep met toekomst!

Wie houdt er niet van lekker overzichtelijk? Vooral als het om de financiën gaat! Jij zal niet rusten voordat de activa en passiva helemaal met elkaar ‘in balans’ zijn. Aan het einde van de rit sluit het vermogen onder aan de streep naadloos aan op jouw berekening.

Je bent pas echt goed bezig als dankzij een correct uitgelezen balans de toekomst voorspeld kan worden, zodat de komende maanden op tijd ingegrepen kan worden om de situatie te verbeteren. Je gaat ermee aan de slag en leert de financiële structuur van A tot Z kennen, waardoor ook de begroting en jaarrekening bij jou in goede handen zijn.

Je krijgt tips, tricks en tools in de vorm van analyses en processen zodat je precies weet hoe het is gesteld met de financiële gezondheid. Schrijf je in!

• Medewerker boekhoudafdeling
  • Eigen boekhouding doen
  • Zelfstandige in boekhouding

• Een correcte boekhouding voeren
  • Balans, resultatenrekening en proef- en saldibalans
  • Principes van een correcte boekhouding

• Een correcte boekhouding voeren
  • Het belang van een goede boekhouding
  • De toekomstmogelijkheden van een medewerker op de boekhoudafdeling
  • Balans, resultatenrekening en proef- en saldibalans
  • Belangrijke begrippen van de dubbele boekhouding
  • Een balans interpreteren
  • Ratio’s: liquiditeit, solvabiliteit en rendabiliteit interpreteren
  • Wettelijke verplichtingen van een onderneming
  • Principes van een correcte boekhouding
  • De balansrubrieken en de verrichtingen

Goed om te weten over deze cursus Balanslezen

Waarom kies ik voor deze cursus?
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al in 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Linksboven op deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Balanslezen direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Balanslezen.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Balanslezen