Ballonvouwen

1. Dé entertainer worden op (kinder)feestjes en partijen
  2. Begeleiding van een ervaren vakdocent die je alles vertelt over de materialen en benodigdheden
  3. Leren hoe je de mooiste ballonontwerpen maakt, zoals: hoedjes, vleugels en kostuums
  4. Leren hoe je feestelijke ballondecoraties kunt maken
  5. Starten als zelfstandig ballonartiest

Ballonartiest, een beroep met toekomst!

Een hondje, lieveheersbeestje of Sponge Bob van ballonnen leren vouwen? Als ballonartiest de show stelen op feestjes? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe hobby of als entertainer werkt, met deze klassieke en geliefde act maak je iedereen blij!

Wist je dat je een ballon op verschillende manieren op kunt blazen? Ook zijn er verschillende maten van ballonnen en maakt het zeker uit op welke manier je het knoopje legt. Het per ongeluk kapot knijpen of loslaten van de ballon is zó gebeurd!

Je start met het meest bekende ballonfiguur vouwen: het hondje. Je bent dan gelijk bekend met de basishandelingen zoals het draaien en vormen van de figuurtjes. Dan ga je verder met technische kunstjes en iets moeilijkere figuren. Schrijf je in!

ballon, ballonnen, ballonvouwen, ballonvouwer, ballonartiest, entertainer, entertainment, kinderfeestje, kinderfeestjes, ballonontwerp, ballonontwerpen, ballonontwerper, decoratie, ballondecoratie, decoreren, figuren

• Ballonartiest in loondienst
  • Hobbymatig ballonvouwen

• Opblazen en knopen van ballonnen
  • Basishandelingen

• Materialen en benodigdheden
  • Opblazen en knopen van ballonnen
  • Basishandelingen
  • Kledij: hoedjes, vleugels, kostuums
  • Figuren met speciale ballonnen
  • Iets moeilijkere figuren
  • Ballondecoratie
  • Trucjes en weetjes als artiest
  • Wettelijke omkadering

Tom Verleyen

Tom Verleyen is onze ervaren docent Ballonvouwen.

Goed om te weten over deze cursus Ballonvouwen

Heb ik eigen materialen nodig?
Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen, zoals de balonnen, komen voor eigen rekening.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Ballonvouwen direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Ballonvouwen.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Ballonvouwen