Opleiding

OPLEIDING

Barista

Wil jij...

 1. Een échte koffiekenner worden
 2. Verschillende soorten koffies kunnen zetten
 3. Leren hoe je latte art technieken kunt toepassen
 4. Starten in een koffiebar als barista
 5. Thuis de lekkerste en mooiste koffies kunnen maken

Barista, een beroep met toekomst!

Is koffie voor jou meer dan je redder in nood om de ochtend door te komen? Ben je kritisch bezig met wat echt goede koffie is, en ontdek je graag nieuwe smaakvarianten? Verras je klanten, vrienden en familie dan met een heerlijke kop koffie, die tot in perfectie is gebrouwen. Versierd met een prachtig schuimmotief voor die finishing touch van een échte koffiekenner!

Je leert als aankomend koffiekunstenaar de espresso, cappuccino, latte, lungo en americano smaakvol te bereiden. Met jouw nieuwe skills zie jij jezelf al staan achter de bar van die pas geopende hippe koffiezaak! Koffie wordt steeds meer een booming business, waardoor de vraag naar professionals die weten wat echt goede koffie is steeds groter wordt. Met andere woorden: koffie is hot!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  8 lessen

  3 lesuren

609.00 517.65 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Barista

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Eindhoven05/03/202023/04/202018u00 - 21u00Don
Arnhem06/04/202015/06/202018u00 - 21u00Maa
Breda08/04/202003/06/202018u30 - 21u30Woe
Amsterdam20/04/202022/06/202019u00 - 22u00Maa
Rotterdam07/05/202025/06/202019u00 - 22u00Don
Utrecht19/05/202007/07/202019u00 - 22u00Din
Groningen01/09/202020/10/202018u30 - 21u30Din
Zwolle24/09/202019/11/202018u00 - 21u00Don

PROGRAMMA

barista, koffie, koffiebonen, koffiehuis, coffee, gastronomie, horeca, klassikaal, barista cursus, opleiding barista, koffie zetten

Toekomstmogelijkheden

 • Starten als barista in een café of koffiebar
 • Thuis de lekkerste koffies bereiden
 • Workshops geven als barista

Vaardigheden

 • Adviezen geven over allerlei soorten koffie
 • Diverse soorten koffie zetten
 • Latte art technieken kunnen gebruiken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Koffie, een bijzonder verhaal
 • Koffie branden, een vak apart
 • Het brandproces
 • Het leven van een koffieplant
 • Het koffieclassificatiesysteem
 • De espresso, een smaakbom
 • Latte art

barista, koffie, koffiebonen, koffiehuis, coffee, gastronomie, horeca, klassikaal, barista cursus, opleiding barista, koffie zetten

Onze docenten

Peter Braakman

Peter Braakman draait al een aantal jaar mee in de baristawereld. In juni 2013 heeft hij Doppio Espresso in Utrecht opgericht. Deze koffiezaak werd al snel een bekend begrip in de stad en de koffies vlogen de toonbank over. Na bijna 6 jaar lang, werd het een tijd voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels is hij trotse eigenaar van zijn zaak Cupp in Utrecht. Naast het runnen van deze koffiezaak, besloot Peter om ook Barista workshops te geven. Tegenwoordig doet hij dat met veel plezier voor NHBO! 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Barista

Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin wordt je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Barista bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Barista vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

De materialen en producten worden voorzien. Het is echter wel mogelijk om een samengesteld pakket te kopen via beautyblue.nl. Je kan dit materiaal gebruiken om thuis te oefenen voor de opleiding Barista.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Barista. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

barista, koffie, koffiebonen, koffiehuis, coffee, gastronomie, horeca, klassikaal, barista cursus, opleiding barista, koffie zetten

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 517.65 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 657.72 euro in plaats van 517.65 euro. Je bespaart dus 140.07 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 159.24 - Startdatum van je opleiding
 3. € 159.24 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 159.24 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT