Opleiding

OPLEIDING

Bewustzijnscoach

Wil jij...

 1. Bewust worden van jouw denken of dat van anderen
 2. Meer inzicht in wat jou drijft
 3. Leren hoe je deskundig omgaat met percepties
 4. Weten hoe je op een correcte manier met je cliënten communiceert
 5. Flexibel studeren, waar en wanneer je zelf wilt

Bewustzijnscoach, een beroep met toekomst!

Door welk venster bekijk jij de wereld? Hoe kunnen emotionele blokkades doorbroken worden? Wat ervaar je werkelijk en wat dénk je? Onderzoek opvattingen en neem een kijkje in de binnenwereld van mensen tijdens deze thuisstudie bewustzijnscoach.

Wat speelt er zich af onder de oppervlakte? Wat drijft mensen? Wat zijn hun ware verlangens? Wat als dit verstoort is? Als bewustzijnscoach ga je het gevoel dat er ‘iets’ niet klopt van alle kanten bekijken en help je mensen te achterhalen hoe hun ‘harde schijf’ functioneert en update je die met behulp van Psyck-K, hypnotherapie en Neuro Linguistic Programming.

Zelf aan het roer van jouw headquarter staan? Andere mensen helpen hun weg te vinden? Zin in zelfkennis? Schrijf je in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

bewustzijn, bewust, bewustzijnscoach, coach, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, perceptie, percepties, begeleiding, begeleider, doelen stellen, emotional freedom techniques, EFT, psych-k, hypnotherapie, hypnotherapeut, neuro linguïstisch progra

Toekomstmogelijkheden

 • Zelfstandig bewustzijnscoach
 • Werknemer bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg
 • Hulpverlener

Vaardigheden

 • Starten als bewustzijnscoach
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Correct met je cliënten communiceren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig bewustzijnscoach
 • Starten als bewustzijnscoach
 • Omgaan met percepties
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Correct met je cliënten communiceren
 • The law of attraction & The Secret
 • Omgaan met trauma’s, depressie en schuldgevoelens
 • Leren doelen stellen
 • De juiste partnerkeuze en het stichten van een gezin
 • E.F.T. (Emotional Freedom Techniques)
 • Psych-K
 • Angst als oorzaak van spanningen
 • Omgaan met falen
 • Hypnotherapie
 • Neuro Linguïstisch programmeren

bewustzijn, bewust, bewustzijnscoach, coach, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, perceptie, percepties, begeleiding, begeleider, doelen stellen, emotional freedom techniques, EFT, psych-k, hypnotherapie, hypnotherapeut, neuro linguïstisch progra

Onze docenten

Tinne Sterckx

Bijna 10 jaar geleden heeft onze docent Martine Sterckx haar eigen zaak opgestart waarbij ze cliënten helpt bij het verwerken van trauma’s en bij het omgaan met ADHD, psychologische en lichamelijke klachten. Al die ervaring heeft zij gebundeld in haar cursus Bewustzijnscoach. “Met praktische voorbeelden leg ik aan de cursisten uit hoe ze E.F.T. (Emotional Freedom Techniques) of Psych-K kunnen aanwenden om mensen met persoonlijke problemen te helpen”, zo legt Martine uit. “Ook bekijken we angst als belangrijke oorzaak van spanningen en leer ik de cursisten hypnotherapie aan.”
 
Maar je kan ook voor een compleet ander soort cursus bij Martine terecht, namelijk voor de opleiding Eigen Cafetaria Starten, een expertise die ze in een ander leven heeft opgedaan. Ze helpt je hierbij een eigen zaak op te starten en te runnen, want er komt meer bij kijken dan ze alleen maar goudbruin bakken!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Bewustzijnscoach

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Bewustzijnscoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Bewustzijnscoach.

bewustzijn, bewust, bewustzijnscoach, coach, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, perceptie, percepties, begeleiding, begeleider, doelen stellen, emotional freedom techniques, EFT, psych-k, hypnotherapie, hypnotherapeut, neuro linguïstisch progra

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Bewustzijnscoach

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT