Biografie Schrijven

1. Iemand zijn levensverhaal volledig en prettig leesbaar op papier kunnen zetten
  2. Doelgroepgericht leren schrijven
  3. Leren hoe je een goede structuur verwerkt en daarbij rekening houdt met: gebeurtenissen(plot), karakter/personen en omgeving
  4. Weten hoe publicatie in zijn werk gaat
  5. Starten als zelfstandig (auto)biograaf

(Auto)Biograaf, een beroep met toekomst!

Goed verhaal te vertellen? In een (auto)biografie vertel je het levensverhaal van jou of iemand anders. Natuurlijk wil je dat het een echte pageturner wordt die iedereen wil lezen. Leren waar je moet beginnen? De cursus Biografie Schrijven gaat je helpen!

Je gaat het leven van jou of iemand anders in kaart brengen, dus genoeg te vertellen en maar enkele kansen om de lezer te blijven boeien. Jouw verhaal is lekker vlot geschreven en bevat voldoende spanning. Je leert hoe je je eigen stijl aanbrengt, de juiste structuur hanteert en je neemt ter inspiratie verschillende werken onder de loep.

Schrijf het verhaal van je leven, schaaf je techniek bij en beslis tenslotte het allerleukste deel: welke titel krijgt je verhaal?

autobiograaf, biograaf, autobiografie, biografie, schrijven, biografie schrijven, autobiografie schrijven, auteur, boek schrijven, boek, boeken, schrijfcoach, coach, schrijfstijl, bio

• Eigen biografie schrijven
  • Biografie schrijven in opdracht
  • Schrijfcoach

• Voorbereiding
  • Structuur
  • Schrijfstijl

• Voorbereiding: vorm en standpunt bepalen
  • Voorbereiding: wie zijn je lezers?
  • Voorbereiding: schrijfproces en emotionele proces
  • Voorbereiding: informatie verzamelen en ordenen
  • Structuur: gebeurtenissen (plot)
  • Structuur: karakter/personen
  • Structuur: omgeving
  • Synopsis en hoofdstukkenindeling
  • Schrijven: vorm, lay-out en werktitel
  • Beschrijving, citaat en dialoog
  • Flashbacks, flashforwards, hints, historisch perspectief
  • Schrijfstijl: alinea’s en zinnen
  • Schrijfstijl: zinnen en woorden
  • Grammatica kort
  • Afrondende fase
  • Publicatie
  • Starten als zelfstandig (auto)biograaf

Renée Merkestijn

Onze docent Renée Merkestijn neemt meer dan één cursus voor haar rekening aan onze school. Ze is de juiste persoon op de juiste plaats om jou om te scholen tot Hooggevoeligheidscoach of Happiness Coach. “Daarnaast doceer ik ook nog de cursus Kaartlezen met Lenormand”, vertelt Renée. “Die ervaring heb ik opgedaan in mijn eigen zaak Energiewerk & Healing”. En alsof dat niet genoeg is, kan Renée vanuit ervaring jou als beste aanleren hoe je een (auto)biografie moet schrijven. Kruip dus alvast in je pen!

Goed om te weten over deze cursus Biografie Schrijven

Kan ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Is het studiemateriaal digitaal of op papier?
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot jouw opleiding. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken.
Kan ik studeren vanuit het buitenland?
Je kunt jouw thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De opleiding ontvang je digitaal en op papier. Wanneer je niet in Nederland, België of Frankrijk woont, worden extra verzendkosten in rekening gebracht. Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via een online studentenplatform, dat je dus via internet kunt bereiken. Examen leg je normaal gesproken af op een van onze locaties. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af per e-mail vanuit jouw locatie in het buitenland. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht. Je kunt een bewijs van inschrijving ontvangen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Biografie Schrijven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Biografie Schrijven.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Biografie Schrijven