Breien

3. Kunnen werken met verschillende materialen
  4. Unieke breicreaties kunnen maken
  5. Leren hoe je jouw breiwerken verkoopt

Brei expert, een beroep met toekomst!

Nog niet aan het breien geslagen? Ga met deze creatieve hobby aan de slag en al snel zal je de brei-gekte begrijpen. Met deze thuiscursus Breien kan je meteen aan je eerste werkstuk beginnen.

Je begint met een lapje breien en krijg het alom bekende ‘steken, omslaan en overhalen’ in de vingers. Voor je het weet maak je unieke items van zelfgekozen materiaal. Maak sjaals, mandjes of mutsen om cadeau te geven of te verkopen in je webshop.

Met breien ben je nooit uitgeleerd en mag je je fantasie de vrije loop laten. Misschien ben jij straks de nieuwste brei-fanaat met de leukste creaties, ‘zelf gemaakt’ kun je dan zeggen.

• Hobbymatig breien
  • Je breiwerkjes verkopen

• Diverse steken kunnen gebruiken
  • Inspiratie kunnen vinden
  • Kunnen werken met verschillende materialen

• Meteen aan de slag
  • Laat je creativiteit de vrije loop
  • Het vinden van inspiratie
  • De drie basissteken
  • Meer dan 50 breipatronen
  • Zelf patronen ontwerpen
  • Opzetten en afkanten
  • Werken met breipatronen
  • Maten opnemen en berekenen
  • Breien met alternatieve materialen
  • Steken opzetten, afkanten en de ribbelsteek breien
  • Handwarmers, mutsen, babytruitjes- en dekentjes
  • Rechts en averechts breien
  • Beenwarmers, truien, sjaals en mandjes
  • Variaties op de drie basissteken
  • Benodigdheden om correct te breien
  • Werken met kleuren, strepen en vlakken

Lieve Debaillie

Onze docent Lieve Debaillie is bijna tien jaar kostuumverantwoordelijke geweest voor Studio 100 en Music-hall. “Het leuke aan die baan was dat iedereen in mijn omgeving precies wist waarmee ik bezig was”, vertelt Lieve. “Maar ondertussen wilde ook mijn eigen zaak uit de grond stampen.” Dat deed Lieve in 2003: ze startte haar zelfstandig breiatelier. “Op die manier heb ik ervaring kunnen opdoen in het begeleiden van workshops creatief haken en breien”, licht Lieve toe.

Wil je alle praktische en zakelijke tips van Lieve in een notendop kennen? Schrijf je dan in voor één van haar cursussen en brei een vervolg aan je hobby!

Goed om te weten over deze cursus Breien

Materiaal Nodig?

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. De breigaren en breinaalden schaf je zelf aan.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Breien direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Breien.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 189.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 204.12 euro in plaats van 189.00 euro. Je bespaart dus 15.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Breien