Cameratechnieken

1. Met jouw beeld meer kunnen zeggen dan 1000 woorden
  2. Je toekomstmogelijkheden in de audiovisuele sector vergroten
  3. Verhalen kunnen vertellen met beeld
  4. Wegwijs gemaakt worden in de uitgebreide camera-instellingen (witbalans, shutter speed,…)
  5. Succesvol cameraman in loondienst worden

Cameraman / cameravrouw, een beroep met toekomst!

Wil jij professionele cameratechnieken leren die door de hollywood hot shots gebruikt worden? Wil je geld verdienen door verbluffende video's te maken met een minimum aan materiaal en allerlei soorten camera's? Dan is deze praktische thuiscursus Cameratechnieken jouw big picture!

Je ontdekt alles wat je nodig hebt om als professional te filmen. Je vormt jezelf tot technisch expert en creatieve geest om oogverblindende video's te maken. Je leert ten slotte om echt alles uit je camera en je omgeving te halen. Hierna ben je direct inzetbaar als cameraman/vrouw in de meest diverse settings!

Jouw liefde voor de camera kent geen grenzen, maak er werk van!

• Zelfstandig (freelance) cameraman
  • Cameraman in loondienst

• Professioneel diverse technieken gebruiken
  • Verhalen en gevoelens omzetten in beeld
  • Voor jezelf kunnen beginnen

• Je toekomstmogelijkheden in de audiovisuele sector
  • Verhalen vertellen met beeld
  • Professioneel leren filmen
  • De camera-instellingen (witbalans, shutter speed,…)
  • Vergelijking tussen het menselijk oog en de camera
  • Gebruik van een objectief
  • Correcte en creatieve beeldvorming
  • Gevoelens en ritme creëren door middel van beeld
  • De opbouw en beeldcompositie
  • Shots, slates, takes, scenes en sequenties
  • Camerastandpunten en camerabewegingen
  • De camera-as
  • Beeldgroottes en de gulden snede
  • Visuele elementen en kleuren

Goed om te weten over deze cursus Cameratechnieken

Heb ik eigen materialen nodig?
Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. De camera waarmee je in de praktijk oefent, regel je zelf.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Cameratechnieken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Cameratechnieken.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 259.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 279.72 euro in plaats van 259.00 euro. Je bespaart dus 20.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Cameratechnieken