Correct Nederlands Schrijven

3. Alle leestekens correct kunnen gebruiken
  4. Jouw Nederlandse taalkennis net dat beetje extra aanscherpen
  5. Meer baankansen op de Nederlandse arbeidsmarkt

Werken in het Nederlands, een beroep met toekomst!

Is het verandert of veranderd? Ge-sms’t of gesms’t? Verhuisd of verhuist? Ben je het helemaal beu om dt-fouten te maken? Schaaf met deze thuiscursus Correct Nederlands Schrijven je kennis grondig bij en zeg bye bye tegen de autocorrectie functie.

Foutloze e-mails schrijven is jouw droom. Dan moet je eerst weten waaruit een zin bestaat. Je begint lekker laagdrempelig en komt meer te weten over onderwerp, persoonsvorm en werkwoord. Je gaat werkwoorden vervoegen en ontdekt hoe het ook alweer zat met ’t kofschip. Na deze studie ben je je stukken meer bewust van je woordkeuze en leestekengebruik. Sterker nog, jij schrijft voortaan altijd met stijl en zet de puntjes op de i.

• Vertaler Nederlands
  • Gids Nederlands
  • Tolk Nederlands

• Foutloze zinnen en teksten kunnen schrijven in het Nederlands
  • De verschillende leestekens correct kunnen gebruiken
  • De DT-regel perfect kunnen toepassen

• Correct werkwoorden vervoegen
  • Wat is het verschil tussen sterke en zwakke werkwoorden?
  • Het voltooid deelwoord
  • Bijvoeglijke naamwoorden
  • Zinsontleding
  • Werkwoorden vervoegen in de tegenwoordige, verleden en toekomstige tijd
  • Correct gebruik van leestekens

Liesbeth Deraedt

Liesbeth Deraedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar onderwijs om dan naar het volwassenen- en het hoger onderwijs over te stappen.

"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."

Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met werk en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Goed om te weten over deze cursus Correct Nederlands Schrijven

Heb ik een vooropleiding nodig?
We gaan ervan uit dat je al kennis hebt van het Nederlands. Is Nederlands niet je moedertaal en beheers je de taal nog niet voldoende? Dan raden we je aan eerst de cursus Nederlands voor Anderstaligen te volgen.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe werkt deze thuiscursus?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Is er een minimale of maximale leeftijd aan verbonden?
Iedereen is welkom bij NHBO. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor thuisstudies. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Correct Nederlands Schrijven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Correct Nederlands Schrijven.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Correct Nederlands Schrijven