Creditmanagement

1. Alles leren over zaken zoals: rechtspersonen, debiteurenbeheer, kredieten, liquiditeit tot en met faillissement
  2. Leren hoe je facturen moet innen
  3. Creditwaardigheid kunnen bepalen
  4. Debiteurenrisico's kunnen beoordelen
  5. Werken op een debiteurenadministratie

Creditmanager, een beroep met toekomst!

Deurwaarder aan de deur? Dat wil jij voorkomen! Jij zorgt ervoor dat klanten hun factuur op tijd betalen en kent als creditmanager de wereld van betalen door en door.

Aan jou de taak om het geld van de openstaande facturen binnen te harken. Wil je precies weten wat je kunt doen als er niet betaalt wordt? Je wil niet wachten totdat de boel uit de hand loopt dus kijk je of een klant kredietwaardig is. Jouw financiële analyse heeft direct invloed op de bedrijfsportemonnee, waardoor de omzet omhoog gaat en er genoeg in kas is om de rekeningen mee te betalen.

Word een echte speurneus met de juiste tone of voice en zorg dat financiële afspraken na worden gekomen. Jouw missie? Rekening graag!

• Zelfstandig (freelance) creditmanager
  • Creditmanager in loondienst
  • Werken op debiteurenadministratie

• Het innen van facturen
  • Kunnen beoordelen van debiteurenrisico's
  • Kredietwaardigheid kunnen bepalen
  • Het kunnen onderhouden van financieël klantcontact

• Rechtspersonen
  • Niet rechtspersonen
  • Debiteurenbeheer
  • Kredieten
  • Liquiditeit
  • Rechten
  • Analyse
  • Van openstaande rekening tot faillissement

Goed om te weten over deze cursus Creditmanagement

Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Kan ik de opleiding vooraf inkijken?
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Kom dan bij ons langs, en kijk volledig vrijblijvend het studiemateriaal in. De locaties van onze kantoren zijn te vinden op onze website.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Creditmanagement direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Creditmanagement.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Creditmanagement