Crisis Management

3. Leren hoe je time management kunt inzetten tijdens een crisis
  4. Een efficiënte crisis-strategie kunnen voorbereiden én uitvoeren
  5. Een enerverende baan

Crisismanager, een beroep met toekomst!

Blijf jij koelbloedig wanneer anderen onder de druk bezwijken? Als crisismanager is een chaotische omgeving jouw speelveld. Jij loodst een bedrijf door de onrust heen!

Voordat het een echte puinzooi wordt heb jij je plannetje al klaar. Jouw werk voor, tijdens en na een crisis wordt uitgebreid behandelt. Een organisatie is een wereld op zich, je krijgt inzichtelijk hoe er gewerkt wordt en wie de gang van zaken bepaalt. Wat is jouw plek precies? Hoe ga je de communicatie doen en welke prioriteiten moet je stellen op het cruciale moment?

Je hebt een grote verantwoordelijkheid op je bordje. Wat als de stroom uitvalt? Er een schandaal is? De omzet schrikbarend keldert? No worries, jij lost het professioneel op!

• Zelfstandig crisismanager
  • Crisismanager in loondienst
  • Crisismanagement binnen je (eigen) bedrijf

• Crisis professioneel oplossen
  • Aanpak baseren op soorten organisaties
  • SWOT-Analyses maken

• Wat is crisismanagement?
  • De plaats van crisismanagement in de organisatie
  • De 6 onderdelen van een organisatie
  • De 7 elementen van een organisatie
  • De 6 mechanismen in een organisatie
  • De 6 types organisatiestructuren
  • Visie, missie & strategie
  • Cultuur & identiteit van een organisatie
  • Imago & reputatie van een organisatie
  • Merk & huisstijl
  • Rekening houden met de menselijke factor
  • Stakeholders bij crisismanagement
  • Het aanpakken van een crisis: voor, tijdens & na
  • Trends
  • SWOT-Analyse
  • Voorwaarden voor succesvol crisismanagement
  • Communicatie bij een crisis
  • Tijdsmanagement bij een crisis
  • Starten als zelfstandig crisismanager

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na die uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan NHBO helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.

“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij NHBO is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen.

Goed om te weten over deze cursus Crisis Management

Hoe lang duurt de thuisstudie Crisis Management?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld is inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al in 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Linksboven op deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Crisis Management direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Crisis Management.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Crisis Management