Cultuurgeschiedenis

1. Meer kennis vergaren over de kunststromingen en de cultuurontwikkeling in Europa
  2. Je op eigen tempo verdiepen in de kunststromingen van onze beschaving
  3. Kunnen vertellen over allerlei kunststijlen en -stromingen
  4. Werkmogelijkheden als stadsgids
  5. Werken bij musea of exposities

Cultuurkenner, een beroep met toekomst!

Kun je niet normaal door een stad zonder een wandelende Wikipedia te zijn? Leer de wereld achter gevels, kathedralen en basilieken kennen met deze stevige thuisstudie Cultuurgeschiedenis.

Nog nooit kwamen Akropolis en catacomben zo dichtbij. Je gaat verder kijken dan een Rembrandt en Vermeer, van hoogrenaissance Michelangelo tot de romantiek van Delacroix. Je leert over allerlei stijlen en stromingen die je wereldbeeld verruimen. Hou je vast. Je gaat van kubisme tot hyperrealisme en pop art.

Je eindigt de reis bij hedendaagse architectuur. Jouw volgende trip? Een oude stad waarin alle historie tot leven komt. Het museum bezoeken? Misschien ga je er wel werken!

cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, kunststromingen, kunsthistoricus, cultuurhistoricus, cultuurontwikkeling, kunststijlen, renaissance, romantiek, barok, realisme, surrealisme, impressionisme, symbolisme, classicisme, hedendaagse kunst, stadsgids, mu

• Werken als gids
  • Werken bij musea of exposities
  • Stadsrondleidingen geven

• Kunnen vertellen over allerlei kunststijlen en -stromingen
  • Kunnen vertellen over kunst(werken)

• Je toekomstmogelijkheden
  • Verschillende stijlen en stromingen plaatsen
  • Een reis rond de wereld en door de tijd
  • Je wereldbeeld verruimen
  • Griekse en Romeinse kunst
  • Vroegchristelijke kunst en kunst van de vroege middeleeuwen
  • Romaanse kunst en gotische kunst
  • Renaissance
  • Barok en rococo
  • Classicisme, romantiek en realisme
  • Impressionisme en symbolisme
  • Hedendaagse kunst & art nouveau

Kathleen Goeffers

Kathleen Goeffers is onze docent Cultuurgeschiedenis.

Goed om te weten over deze cursus Cultuurgeschiedenis

Hoe werkt de thuisstudie Cultuurgeschiedenis?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Kan ik de opleiding vooraf inkijken?
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Kom dan bij ons langs, en kijk volledig vrijblijvend het studiemateriaal in. De locaties van onze kantoren zijn te vinden op onze website.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Cultuurgeschiedenis direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Cultuurgeschiedenis.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 189.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 204.12 euro in plaats van 189.00 euro. Je bespaart dus 15.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Cultuurgeschiedenis