Cupcakes Bakken

3. Werken in een bakkerij
  4. Voor jezelf beginnen als freelance bakker
  5. Hobbymatig de lekkerste cupcakes kunnen bakken

Cupcake bakker, een beroep met toekomst!

Cupcakes hebben de wereld verovert. Het miniatuurtaartje leent zich voor vele vormen waar je je creativiteit op mag loslaten en kunt knutselen tot verrukkelijke kunstwerkjes.

Welke ingrediënten heb je nodig om een perfecte cupcake te bakken? En wat is het recept om ze vervolgens succesvol te verkopen? Je krijgt baktechnieken aangereikt en broodnodige kennis over ingrediënten, Maak een onweerstaanbare cupcake en vergeet ook de bewuste cupcake eter niet. Je leert over de maak van speltcupcakes en vegan cupcakes.

Proef je de zoetigheid al? De knisperende topping, het luchtige gebak , meest fantastische choco en mierzoete binnenste. Jij wordt blij van sweet. Start lekker met bakken!

• Hobbymatig de lekkerste cupcakes bakken
  • Werken in een bakkerij
  • Voor jezelf beginnen

• De lekkerste en mooiste cupcakes kunnen bakken
  • Alles kunnen uitleggen over de ingrediënten
  • Voor jezelf kunnen beginnen

• Inleiding over cupcakes
  • Het materiaal en de apparatuur
  • Suiker en zoetstof
  • De vetstoffen
  • Bloem, bakmeel, meel
  • Eieren
  • Chocolade
  • Smaak en kleur
  • De cakes
  • De topping
  • Marsepein en suikerpasta
  • De decoratie
  • De hygiëne
  • Starten als zelfstandige

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt jaren in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.

De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes Bakken, Taarten Maken en Eigen Catering Starten te begeleiden. Hij leert de studenten van NHBO alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren. De kennis en ervaring uit zijn hotel-verleden en de horeca, heeft hij verwerkt in de praktijkgerichte cursussen Hotelmanager en Bed & Breakfast starten.

Goed om te weten over deze cursus Cupcakes Bakken

Mag ik direct starten als (cupcake)bakker?
Ja, met ons diploma kun jij starten als zelfstandig bakker of bakker in loondienst. Als jij een eigen bakkerij wil openen, dien je echter nog een aantal stappen te zetten. Je dient je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel met je bedrijfsnaam en bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als levensmiddelenbedrijf.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Cupcakes Bakken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Cupcakes Bakken.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Cupcakes Bakken