Doula

1. De juiste vaardigheden aanleren om als professioneel doula aan de slag te gaan
  2. Ouders begeleiden bij hun zwangerschap en bevalling
  3. Moeders helpen in een kwetsbare en prikkelbare periode in hun leven
  4. Leren over het bevallingsproces, voedingsadvies, en kinderverzorging
  5. Starten met een carrière als doula, zelfstandig of in loondienst

Zwangerschapscoach, een beroep met toekomst!

Zie jij jezelf al helpen bij het wegpuffen van de weeën? De bijzondere tijd van de zwangerschap tot de geboorte begeleiden? De thuisstudie Doula leert je hoe je zo veel mogelijk comfort kunt bieden aan de zwangere vrouw.

Je loodst de aanstaande moeder door de soms zware uurtjes van de bevalling en bent zo de ideale aanvulling op het medisch personeel. Je wordt ingewijd in het psychische aspect van de zwangerschap en bevalling. Wat als het anders loopt? Je leert wat je moet doen en hoe je ouders professioneel bij kunt staan.

Comfort en ondersteuning zijn jouw uitgangspunten. Een aangename massage of zachte muziek? Jij denkt mee en kent alle spelregels van het doula-schap.

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk

Bekijk klassikaalVergelijk met klassikaal

zwangerschap, zwangerschapscoach, zwangerschap coach, bevalling, bevallingscoach, bevalling coach, doula, ouderbegeleiding, kinderverzorging, geboortebegeleiding, geboorte, geboorteplan

• Zelfstandig (freelance) zwangerschapscoach
  • Zwangersschapscoach in loondienst
  • De kennis toepassen in je eigen omgeving

• Zwangere vrouwen mentaal en praktisch kunnen begeleiden
  • Kunnen ondersteunen bij een bevalling
  • Helpen en begeleiden na de bevalling

• Je toekomstmogelijkheden als doula
  • Starten als zelfstandig doula
  • Taken van een doula
  • De moeder bijstaan tijdens de bevalling
  • Kennismaken met de ouders en een geboorteplan opstellen
  • De moeder helpen bij het wegpuffen van de weeën
  • Helpen ontspannen met relaxerende massages en muziek
  • Bieden van emotionele steun tijdens de zwangerschap en bevalling
  • Het verloop van een zwangerschap en de bevalling
  • Anatomie van het vrouwelijk lichaam
  • Begeleiding na de bevalling

Marianne Vervoort

"There’s always a way, niets is onmogelijk en het is nooit te laat om iets nieuws te leren!"; een greep uit de levensmotto’s van docent Marianne Vervoort. Marianne is docent Doula en Creatieve Therapie aan NHBO.

“In een vroeger leven werkte ik als zorgkundige, daarna als medisch secretaresse en als management secretaresse. Nu heb ik mijn eigen praktijk”, vertelt ze. In deze prakijk komen de cursussen die Marianne ooit zelf volgde goed van pas: kindertolk, doula, energetisch therapeut... “Toen ik het voorstel kreeg om les te geven, heb ik geen seconde getwijfeld!", aldus Marianne.

Goed om te weten over deze cursus Doula

Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen. Je kunt deze studie wel klassikaal volgen als dat beter bij je past.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Doula direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Doula.

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 389.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 420.12 euro in plaats van 389.00 euro. Je bespaart dus 31.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Laatste weetjes over Doula