Drama

1. Je creativiteit en je acteertalenten te loop laten gaan op het podium
  2. Weten hoe je het volste potentieel uit je stem, je lichaam en je emoties haalt
  3. Anderen leren acteren en laten schitteren op het podium
  4. Zo snel mogelijk aan de slag in de wereld van toneel, drama en acteren
  5. Starten als docent drama of workshops kunnen geven voor kinderen of volwassenen

Docent drama, een beroep met toekomst!

Ben jij een expressief type en ben je gek op toneelspelen? Vind je drama het mooiste vak ter wereld en wil je dit graag overbrengen op anderen? Dan klinkt onze professionele opleiding Drama je vast als muziek in de oren!

Tijdens deze boeiende cursus leer je alles over de oorsprong van het vak drama, het nut ervan en hoe je het kunt gebruiken. Een professionele dramadocent begeleidt je hierbij en geeft je allerhande bruikbare tips voor het opzetten van een goede dramales. Of je nu een groep kinderen of een groep volwassenen voor je hebt, in iedereen schuilt een acteur en jij helpt hen eruit te halen wat erin zit.

Wacht dus niet langer: schrijf je in en word dramadocent!

• Docent drama
  • Workshops geven voor kinderen of volwassenen

• Je kunt drama inzetten voor verschillende doelen
  • Je kunt je lichaam, stem en emotie gebruiken in drama
  • Je kunt dramalessen geven

• Wat is drama?
  • Drama: Algemene geschiedenis
  • Drama in Nederland en België
  • Oorzaak en gevolg van drama
  • Waarom en hoe?
  • Je lichaam als instrument
  • Je stem als instrument
  • Je emotie als instrument
  • De opbouw van een les
  • Hoe nu verder met drama?

Jose Beumers

Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.

Ik ben in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.

Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

Goed om te weten over deze cursus Drama

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Deze thuisstudie sluit je af met een praktijkopdracht waarbij je een dramales moet ontwerpen, geven, vastleggen en evalueren. Neem contact op met het secretariaat om jouw opdracht op te vragen.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Drama direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het examen voor deze cursus bestaat uit een praktijkopdracht. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Drama.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Drama