Duits voor Beginners

1. Die Deutsche Sprache sprechen
  2. De taal van de grootste economie in Europa leren
  3. In Duitsland uit de voeten kunnen bij alledaagse situaties als: jezelf voorstellen of iets bestellen in het restaurant
  4. De basis van het Duits leren spreken, lezen en schrijven
  5. Werken in de toerismesector

Duits sprekende professional, een beroep met toekomst!

Duits zal je niet vreemd in de oren klinken. Het is voor ons eenvoudig te verstaan en heeft vrij veel overeenkomsten met het Nederlands. Het is redelijk makkelijk om te leren en je zal in vrij korte tijd een aardig woordje Duits kunnen spreken.

Nederlanders staan bekend om hun steenkolenduits. Ben jij klaar met gênante Holländische versprekingen? Je gaat in deze thuisstudie de basisbeginselen leren, van alfabet tot grammatica. Bellen, mailen, vragen, bestellen en vertellen.. allemaal in het Duits!

Je kunt straks de taal van onze oosterburen spreken en vermijd daarbij nicht so schlimme taalflaters. De volgende keer in Duitsland kun jij zonder haspelen een gesprekje in het Duits voeren!

• Werken als winkel- of horecapersoneel
  • Werken in het toerisme

• Gesprekken voeren in het Duits
  • Duits lezen en schrijven
  • Je redden in het Duits in alledaagse situaties

• De achtergrond van het Duits
  • De klankleer en het alfabet
  • Woordenschat en grammatica
  • Teksten en dialogen
  • Alledaagse situaties in de privésfeer
  • Zich voorstellen
  • Bestellen in een restaurant
  • In een winkel naar iets vragen en boodschappen doen
  • Een kamer reserveren
  • Alledaagse situaties in de bedrijfssfeer
  • Je bedrijf voorstellen
  • Een product of dienst aanbieden
  • Communicatie via de telefoon
  • E-mail en geschreven communicatie
  • Zakelijke ontmoetingen

Hilde Mortelmans

Freelance secretaresse Hilde Mortelmans is docent Management Assistant, Freelance Secretariaat, Presentatietechnieken en Duits. Ze begeleidt haar studenten vanuit Portugal. Leren en doceren op afstand kan je in haar geval dus érg letterlijk nemen. Vanuit warmere oorden leidt ze verder een vertaalbureau.

“Mijn interesse in de secretariaatsopleidingen is duidelijk gezien mijn loopbaan, denk ik. De cursus Duits voor beginners komt dan weer voort uit mijn passie voor talen”, vertelt ze. “Ik heb ervaren dat, hoe meer talen je kent, hoe meer je kunt genieten van wat de wereld te bieden heeft.”

Goed om te weten over deze cursus Duits voor Beginners

Welk niveau heb ik na het afronden van deze studie?
Als je de thuisstudie Duis voor beginners hebt afgerond, heb je een niveau A1/A2 van de Duitse taal.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Moet ik al basiskennis van de taal hebben?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

Voor deze opleiding ontvang je een speciaal ontwikkelde cursus. Jouw persoonlijke docent, een ervaren taaldocent, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtige mix.

Op het interactief studentenplatform vind je links naar online audio-materiaal. Maak gebruik van dit materiaal om je uitspraak te oefenen. Gebruik ook gratis online woordenboeken om woorden die je niet begrijpt op te zoeken. Verder hoef je zelf geen extra cursusmateriaal aan te kopen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Duits voor Beginners direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Duits voor Beginners.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Duits voor Beginners