Eigen Boek Uitgeven

1. Een succesvolle carrière als uitgever
  2. Jouw boeken aan de man kunnen brengen
  3. Kundig worden in redactie- en opmaakwerkzaamheden
  4. Bijgespijkerd worden op het gebied van samenwerkingen aangaan en financiering regelen
  5. Je eigen uitgeverij beginnen

Uitgever, een beroep met toekomst!

Wie droomt er niet van een eigen boek? Het schrijven is één ding, het uitgeven een tweede. Je zult in het proces richting uitgeven een hoop keuzes moeten maken. Ben je er klaar voor? De thuisstudie Eigen boek uitgeven bereid je zo goed mogelijk voor.

Zet jij je eigen verhaal op papier of huur je een schrijver in? Wordt het een e-book, audioboek? Voor wie is het boek? Het is van groot belang dat alles past bij de lezer die je kiest. Heb je alles op elkaar afgestemd? Komt de volgende keuze: het werk moet worden geredigeerd. Een lastige klus waarbij alles wordt nagelezen en zo nodig geschrapt.

Je bent nog niet klaar. De lay-out, het ISBN nummer, de financiering, de drukker en als laatste: zorgen dat mensen jouw boek gaan kopen. Hoe ga je dat doen? Je staat er gelukkig niet alleen voor, een ervaren auteur gaat je begeleiden bij het maken van alle keuzes. Schrijf je in!

opleiding boek uitgeven, cursus boek uitgeven,  hoe geef je een boek uit, je eigen boek uitgeven, uitgever worden, cursus uitgever boek, cursus uitgever, thuisstudie boek uitgeven, zelf je boek uitbrengen, eigen boek schrijven, uitgeverij starten, uitgeve

• Jouw eigen boek(en) of die van vrienden/kennissen uitgeven
  • Een uitgeverij beginnen
  • Adviseren over uitgeven

• Redactie- en opmaakwerkzaamheden
  • Samenwerkingen aangaan en financiering regelen
  • Aan marketing en promotie doen

• Waarom zou je zelf je boek uitgeven?
  • Je keuze afbakenen
  • De redactie van je werk
  • Opmaak
  • Een ISBN-nummer
  • Samenwerking
  • Financiering
  • Zelfpromotie
  • De pers bereiken
  • Een boekpresentatie
  • Lezingen
  • De verspreiding van je boek
  • Het statuut van een schrijver
  • Tijdsbestek

Sandrine Lambert

Onze lesgever van dienst is auteur, illustrator en freelance docente. Sandrine Lambert heeft zelf een aantal jaren in het kleuteronderwijs gewerkt en die praktijkkennis is onnavolgbaar. “Zo ben ik in staat geweest een vermakelijke en praktische cursus Kinderverhalen Schrijven uit te werken”, zo vertelt Sandrine. “Al bijna 20 jaar schrijf ik zelf kinderboeken en vaak voorzie ik ze ook zelf van toepasselijke illustraties.” Hierdoor heeft ze ook ervaring met het uitgeven van boeken.

Maar haar creatieve inspiratie gaat nog verder dan dat. Zij is de geknipte persoon om jou de kneepjes van het gedichten schrijven aan te leren. En tot slot brengt ze jou ook graag de artistieke vaardigheden van het aquarellen bij. Vergeet in elke geval je creativiteit niet mee te nemen!

Goed om te weten over deze cursus Eigen Boek Uitgeven

Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al in 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Bovenaan deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Eigen Boek Uitgeven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Eigen Boek Uitgeven.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Eigen Boek Uitgeven