Eigen Cafetaria Starten

3. een goede naam krijgen in de cafetariawereld
  4. verantwoord kunnen frituren op de juiste temperatuur
  5. je cafetaria tot een winstgevend bedrijf maken

Cafetariahouder, een beroep met toekomst!

Een cafetaria runnen houdt meer in dan een handje friet in het vet gooien en de mayo erop kieperen. Een succesvolle zaak oprichten vergt vakkennis en ondernemingslust. Je wordt met deze thuisstudie Eigen Cafetaria Starten op weg geholpen om een solide zaak op te bouwen.

Aardappels zijn je grondstof, dus daar moet je alles vanaf weten. En het ene frituurvet is het andere niet, dus wordt je warenkennis over oliën ge-updatet. Je gaat diverse heerlijke sauzen zelf maken, zodat de klant ook in jouw cafetaria ruime keus heeft. Overal waar eten wordt bereid is hygiëne belangrijk; je leert hoe je alles spic en span maakt en houdt. Ook het papierwerk, de wettelijke eisen, brandpreventie, klantenbinding en marketing komen aan bod.

Jouw ambitie? De allerlekkerste foodtruck/ frietzaak/ horecatent worden!

• Een cafetaria of andere horecagelegenheid beginnen
  • Een winstgevende cafetaria runnen

• Je kunt een bedrijfsplan kunnen opstellen
  • Je weet wat er komt kijken bij het beginnen van een cafetaria
  • Heerlijke bijproducten, snacks en sauzen klaarmaken
  • Je hebt kennis van de juiste inrichting, brandpreventie en promotie van je bedrijf

• Warenkennis en grondstoffen
  • Frituuroliën en vetten
  • De correcte baktemperatuur
  • Soorten friteuses
  • Bijproducten, snacks en sauzen
  • Een professionele infrastructuur
  • Het inrichten van de afwasruimte
  • Wettelijke toepassingen
  • Hygiëne van de friturist
  • Brandpreventie
  • Psychologische aspecten van het beroep
  • Je onderneming promoten via marketing
  • Je toekomstmogelijkheden als cafetariahouder

Tinne Sterckx

Bijna 10 jaar geleden heeft onze docent Martine Sterckx haar eigen zaak opgestart waarbij ze cliënten helpt bij het verwerken van trauma’s en bij het omgaan met ADHD, psychologische en lichamelijke klachten. Al die ervaring heeft zij gebundeld in haar cursus Bewustzijnscoach. “Met praktische voorbeelden leg ik aan de cursisten uit hoe ze E.F.T. (Emotional Freedom Techniques) of Psych-K kunnen aanwenden om mensen met persoonlijke problemen te helpen”, zo legt Martine uit. “Ook bekijken we angst als belangrijke oorzaak van spanningen en leer ik de cursisten hypnotherapie aan.”

Maar je kan ook voor een compleet ander soort cursus bij Martine terecht, namelijk voor de opleiding Eigen Cafetaria Starten, een expertise die ze in een ander leven heeft opgedaan. Ze helpt je hierbij een eigen zaak op te starten en te runnen, want er komt meer bij kijken dan ze alleen maar goudbruin bakken!

Goed om te weten over deze cursus Eigen Cafetaria Starten

Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Eigen Cafetaria Starten direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Eigen Cafetaria Starten.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 309.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 333.72 euro in plaats van 309.00 euro. Je bespaart dus 24.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Eigen Cafetaria Starten