Eigen Reisbureau Starten

3. Werken bij een reisbureau of je eigen reisbureau starten
  4. Deze studie kunnen combineren met je huidige baan
  5. Studeren op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt

Reisagent, een beroep met toekomst!

Is reizen je lust en je leven en zou je het liefst de hele dag mensen gelukkig maken met leuke vakanties en reizen? Dan is Reisagent dé baan voor jou! Tijdens de opleiding Reisagent van NHBO leer je o.a. methodes om een meerwaarde aan je klanten te bieden, prijsberekeningen, soorten reizen en bestemmingen, binnenlands en buitenlands toerisme, het organiseren van een gepaste rondreis en incentives, omgaan met verschillende soorten klanten, vervoersmiddelen- en maatschappijen, de structuur van de hotelwereld en reisverzekeringen. Maak van je passie je beroep, word Reisagent!

Let op: Deze opleiding is gericht op de Belgische markt.

• Reisagent in loondienst
  • Medewerker reisbureau
  • Eigen reisbureau starten
  • Agent bij een online reisorganisatie

• Methodes om een meerwaarde aan je klanten te bieden
  • Prijsberekeningen
  • Het organiseren van een gepaste rondreis en incentives
  • Omgaan met verschillende soorten klanten
  • Het aanprijzen en verkopen van een cruise

• Je toekomstmogelijkheden als reisagent
  • Het vinden van je eerste klanten
  • Organisatie en structuur van de reisindustrie
  • Methodes om een meerwaarde aan je klanten te bieden
  • Prijsberekeningen
  • Soorten reizen en bestemmingen
  • Binnenlands en buitenlands toerisme
  • Het organiseren van een gepaste rondreis en incentives
  • Omgaan met verschillende soorten klanten
  • Vervoersmiddelen- en maatschappijen
  • De structuur van de hotelwereld
  • Begrippen in de luchtvaart
  • Het aanprijzen en verkopen van een cruise
  • Reisverzekeringen

Miriam Van Noten

“Ik ben sinds maart 2010 docent bij CVA en NHBO, waar ik de cursus Reisbureau Starten van a tot z opgesteld heb”, zo vertelt Miriam. “Verder ben ik een duizendpoot die ingeschakeld kan worden in verkoop, administratie, events, et cetera. Variatie is dan ook mijn motto”.

Verder werd haar kennis toegepast in de cursus Toerisme en Recreatiemanagement. Ongetwijfeld neemt Miriam jou mee in haar opleidingen op een boeiende en leerrijke reis!

Goed om te weten over deze cursus Eigen Reisbureau Starten

Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Kan ik me aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat, dan kan je je in sommige gevallen aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Moet ik stagelopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Eigen Reisbureau Starten direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Eigen Reisbureau Starten.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 309.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 333.72 euro in plaats van 309.00 euro. Je bespaart dus 24.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Eigen Reisbureau Starten