Opleiding

OPLEIDING

Eigen Slagerij Starten (België)

Wil jij...

 1. Een uitdaging in een dynamische en winstgevende sector
 2. Weten hoe je een eigen beenhouwerij opstart én uitbouwt
 3. Alles leren over de verkoop, hygiëne, veiligheid en administratie van het slagersvak
 4. Studeren op je eigen tempo vanuit huis
 5. Een eigen slagerij beginnen

Slager, een beroep met toekomst!

Hoe voel jij je wanneer je een slagerij binnenloopt met prachtig vlees in de vitrine en heerlijk geurende worsten en hammen? Zou je dat gevoel niet iedere dag willen hebben? En dan voor de klant de lekkerste stukken vlees bereiden? Bekijk dan eens onze opleiding Slager en wellicht is dit jouw toekomst. Naast het starten van een slagerij en het dagelijkse werk in de slagerij, leer je o.a. alles over hygiëne, veiligheid, technologie vleeswaren, kwaliteitscontrole, industriële vleeswarentechnieken, vleeswaren, productontwikkeling, panklare gerechten, en culinaire bereidingen. Is slager jouw roeping? Wacht dan niet langer en schrijf je in! Let op: De wet- en regelgeving in deze cursus is gericht op België.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

slager, slagerij, eigen slagerij starten, beenhouwerij, beenhouwer, vleeswaren, vlees, toonbankverkoop

Toekomstmogelijkheden

 • Eigen slagerij beginnen
 • Slager
 • Verkoper slagerij

Vaardigheden

 • Productontwikkeling en -kennis
 • Bereiding en technieken
 • Verkoop, hygiëne, veiligheid en administratie
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als slager
 • Administratie
 • Technologie slagerij
 • Hygiëne
 • Veiligheid
 • Technologie vleeswaren
 • Kwaliteitscontrole
 • Slagerij
 • Industriële vleeswarentechnieken
 • Vleeswaren
 • Productontwikkeling
 • Panklare gerechten
 • Culinaire bereidingen
 • Toonbankverkoop
 • Specifieke beroepswetgeving
 • Bedrijfshygiëne en veiligheid

slager, slagerij, eigen slagerij starten, beenhouwerij, beenhouwer, vleeswaren, vlees, toonbankverkoop

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Eigen Slagerij Starten (België)

Er staat (België) achter de cursusnaam. Wat betekent dit?
De cursus Eigen Slagerij Starten is ontwikkeld door een Vlaamse docent. Het lesmateriaal focust zich dan ook op de Vlaamse markt. Je leert alles over het opstarten van je eigen slagersbedrijf en kunt hiermee ook in Nederland je eigen slagerij openen. Je dient hierbij wel rekening te houden met de Nederlandse regels.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theorieboek. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Eigen Slagerij Starten (België) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Eigen Slagerij Starten (België).

slager, slagerij, eigen slagerij starten, beenhouwerij, beenhouwer, vleeswaren, vlees, toonbankverkoop

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 419.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 452.52 euro in plaats van 419.00 euro. Je bespaart dus 33.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 180.00 -
 2. € 68.13 -
 3. € 68.13 -
 4. € 68.13 -
 5. € 68.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Eigen Slagerij Starten (België)

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT