Opleiding

OPLEIDING

Eigen Webwinkel Starten

Wil jij...

 1. Jouw goederen en of diensten online aanbieden
 2. Weten hoe je je webwinkel promoot
 3. Weten hoe je je website onderhoudt
 4. Anderen leren een eigen webshop te maken en te onderhouden
 5. Een opleiding volgen die je kunt combineren met je huidige baan of studie

Zelfstandig ondernemer, een beroep met toekomst!

Het leven speelt zich steeds meer online af. Dat geldt ook voor de koop en verkoop van zaken. Als jij (ook) online zaken wilt gaan verkopen, is het hebben van een goede webshop van groot belang. Met de opleiding Webshop starten leer je hoe je dat het beste doet. Je studeert in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren docent. Dus schrijf je in en bouw de perfecte webshop!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  209.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

eigen webwinkel starten, webwinkel promoten, website onderhouden, online ondernemen, online winkel, websitebeheerder, websitebeheer, e-commerce, verkoper, online verkoper, verkoop

Toekomstmogelijkheden

 • Websitebeheerder
 • Je eigen webshop maken en onderhouden
 • Anderen leren een eigen webshop maken en onderhouden
 • In opdracht webshops maken

Vaardigheden

 • online aanbieden van goederen en/of diensten
 • webwinkel maken
 • webwinkel beheren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Het internet: de kansen en de gevaren.
 • Wat zijn de voor- en nadelen van het uitbaten van een webwinkel?
 • Wat kan ik online aanbieden?
 • Hoe maak ik een webwinkel?
 • Hoe beheer ik mijn website?
 • Hoe onderhoud ik mijn website?
 • Wetgeving.
 • Hoe behandel ik mijn klachten?
 • Hoe promoot ik mijn webwinkel?

eigen webwinkel starten, webwinkel promoten, website onderhouden, online ondernemen, online winkel, websitebeheerder, websitebeheer, e-commerce, verkoper, online verkoper, verkoop

Onze docenten

Patrick Dooms

E-commerce… Aan het begin van deze eeuw enkel nog voor grote bedrijven weggelegd, maar vandaag voor veel sectoren een must om hoge omzetten te halen. En dat had onze docent Patrick Dooms al snel begrepen. Bijna 15 jaar is hij zaakvoerder van een bedrijf dat zich bezighoudt met websites, ontwerp en drukwerkbegeleiding.
 
“Als je je hele zaak op orde hebt qua voorraad, boekhouding, klantenservice, personeel, enz. is het maar een kleine stap om ook online te gaan verkopen”, zegt Patrick. “Nog vaak zie ik winkels, zowel grote als kleine, die behoorlijk wat meer omzet zouden kunnen maken.” Wil je weten hoe? Volg dan zijn cursus Webshop Starten. En ja, deze kan je natuurlijk online bestellen.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Eigen Webwinkel Starten

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Ook onderdeel van het examen is het maken van een eindopdracht. Je docent kan je hier meer over vertellen. Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Heb ik eigen materiaal nodig?
Jouw studiepakket voor de cursus Eigen Webwinkel Starten bestaat uit een theoriemap. De studie gaat vooral in op het maken van een webshop met WordPress. Je kunt er ook voor kiezen om een ander programma aan te schaffen op het moment dat je de webshop daadwerkelijk wil gaan opstarten. De kosten zijn per systeem verschillend. Het gebruik van WordPress is gratis.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. De studie gaat vooral in op het maken van een webshop met WordPress. Je kunt er ook voor kiezen om een ander programma aan te schaffen op het moment dat je de webshop daadwerkelijk wil gaan opstarten. De kosten zijn per systeem verschillend. Het gebruik van WordPress is gratis.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Eigen Webwinkel Starten direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Juist voor dit soort creatieve beroepen adviseren we je om een portfolio te onderhouden. Hierin bewaar je al jouw gemaakte ontwerpen en profileer jij je als professional.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Eigen Webwinkel Starten.

eigen webwinkel starten, webwinkel promoten, website onderhouden, online ondernemen, online winkel, websitebeheerder, websitebeheer, e-commerce, verkoper, online verkoper, verkoop

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 33.93 -
 3. € 33.93 -
 4. € 33.93 -
 5. € 33.93 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding ICT & Webdevelopment (Allround) bespaar je maar liefst € 105. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding ICT & Webdevelopment (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding ict, cursus ict, thuisstudie ict, opleiding webdevelopment, cursus webdevelopment, thuisstudie webdevelopment, opleiding ict webdevelopment, icter worden, webdevelopper worden, webontwikkelaar worden, opleiding webontwikkelaar, thuisstudie webon

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

ICT & Webdevelopment (Allround)

opleiding ict, cursus ict, thuisstudie ict, opleiding webdevelopment, cursus webdevelopment, thuisstudie webdevelopment, opleiding ict webdevelopment, icter worden, webdevelopper worden, webontwikkelaar worden, opleiding webontwikkelaar, thuisstudie webon

Carrièremogelijkheden

 • Webdesigner
 • WordPress specialist
 • Dreamweaver specialist
 • InDesign specialist
 • Webwinkel eigenaar

Info over deze allround opleiding

Tijdens de module Webdesign leer je werken met o.a. HTML5, CSS en FTP. Je leert de wensen en ideeën van je klanten te vertalen naar een professioneel en dynamisch ontwerp. Daarbij gebruik je je creativiteit en persoonlijke touch.

Tijdens de daarop volgende module leer je werken met WordPress, het meestgebruikte CMS wereldwijd. Je bouwt een sterke website met tal van boeiende uitbreidingen dankzij de handige plug-ins. Wil je jouw website daarnaast extra interactief maken? Dan leer je dat bij de module Dreamweaver. Gecombineerd maak je van elke site een aantrekkelijk schouwspel. 

Begeleid door een ervaren Specialist InDesign, leer je o.a. creatief lay-outen, flyers, posters en magazines ontwerpen, professionele drukwerktoepassingen opmaken en correct leren werken met InDesign.

Dankzij de module Eigen Webshop Starten stuw je meteen je verkoop omhoog. Je krijgt talloze tips & trucs mee om een succesvolle webwinkel uit te bouwen en haalt zo meteen rendement uit jouw investeringen!

Programma

Module 1: Webdesign
Module 2: WordPress
Module 3: Dreamweaver (Adobe)
Module 4: InDesign
Module 5: Eigen Webwinkel Starten
Word Webontwikkelaar

  Diploma

  Thuisstudie

  1190.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Eigen Webwinkel Starten

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT