Opleiding

OPLEIDING

Elektricien (doe-het-zelver)

Wil jij...

 1. Alle elektriciteitsklussen in en om het huis veilig kunnen uitvoeren
 2. Beschikken over deskundige kennis van inbouw- en opbouwinstallaties en installatietechnieken
 3. Elektrische installaties kunnen ontwerpen
 4. Begeleid worden door een ervaren elektricien
 5. Elektriciteitsklusjes in huis opknappen

Klusjesman, een beroep met toekomst!

Schakelen ze jou altijd in als er thuis een technisch klusje geklaard moet worden? Ben je daar eigenlijk best goed in, maar zou je alles liever nét iets professioneler willen aanpakken?

Breng je klus-skills dan naar een hoger niveau met de thuisopleiding tot Doe-Het-Zelf-Elektricien! In deze opleiding leer je hoe je op een veilige manier aan je huis klust, bouwt en renoveert. Als doe-het-zelver kun jij straks praktisch alles wat een vakman ook kan, dus dat bespaart je veel geld.

En, laten we eerlijk zijn: het is ook best stoer als je eigenhandig de leidingen aanlegt, de wasmachine repareert of de elektriciteit in huis regelt. Toch?
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

elektricien, elektriciteit, elektrotechniek, klusjesman, elektriciteitsklussen, elektrische installaties, elektrisch installateur

Toekomstmogelijkheden

 • Electriciteitsklusjes in huis opknappen

Vaardigheden

 • Zelf elektriciteit aanleggen in je eigen huis
 • Solderen en verbinden
 • Stopcontacten aanleggen
 • Schakelaars aanleggen
 • Verlichting aanleggen
 • Intelligente domotica stuursystemen aanleggen
 • Elektrische installaties ontwerpen

 

Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Zelf elektriciteit leggen in je eigen huis
 • Leren kennen van de verschillende materialen
 • Kabels, draden en snoeren
 • Solderen en verbindingen
 • Draadogen en kabelschoenen
 • Stopcontacten, schakelaars en verlichting
 • Veiligheid in de woning
 • Netsystemen en het distributienet
 • Aarding en verdeelborden
 • Beveiligingen en zekeringen
 • Badkamer en douche
 • Lampen, lamphouders en armaturen
 • Lichtschakelingen
 • Het ontwerpen van een elektrische installatie
 • Materiaalkeuze en kostenraming
 • Inbouw- en opbouwinstallatie
 • Domotica en intelligente stuursystemen
 • Installatietechnieken -en tips
 • Centrale verwarmingsinstallaties

elektricien, elektriciteit, elektrotechniek, klusjesman, elektriciteitsklussen, elektrische installaties, elektrisch installateur

Onze docenten

Hans Van Winckel

Hans Van Winckel is docent van de opleiding Elektricien (doe-het-zelver).
 
Hans heeft een erg veelzijdige carrière achter de rug. Na zijn studies is hij begonnen als leerkracht secundair onderwijs, waar hij zowel de technische en de praktijkgerichte vakken elektriciteit en technologische opvoeding heeft gegeven.  Daarna werd hij ook domeinverantwoordelijke en verantwoordelijke van het financieel beheer binnen dezelfde school. Vandaag de dag ben is Hans technisch coördinator van de Go! Scholengroep. Daarnaast geeft hij ook het vak elektriciteit (BA4 – BA5) aan de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
 
Hans is enorm gedreven en gepassioneerd om mensen dingen bij te leren:  “Fantastisch! Het is gewoon geweldig om volwassenen iets te kunnen leren, zodat ze bijvoorbeeld zelf elektriciteit kunnen leggen, of om hen een nieuwe wending in hun loopbaan te kunnen geven.”

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Elektricien (doe-het-zelver)

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, log je in op onze website om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Kan ik met dit diploma aan de slag als elektricien?
Nee. We leren je om klusjes in huis uit te voeren. Elektricien wordt je alleen met opleiding erkend door het Ministerie van Onderwijs. Denk hierbij aan MBO Elektrotechnische installaties of HBO Elektrotechniek.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven. Je bepaalt dus samen met je stagebedrijf de vorm, duur en momenten waarop je stage loopt.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al na 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Bovenaan deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Elektricien (doe-het-zelver) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Elektricien (doe-het-zelver).

elektricien, elektriciteit, elektrotechniek, klusjesman, elektriciteitsklussen, elektrische installaties, elektrisch installateur

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Elektricien (doe-het-zelver)

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT