Familiecoach

3. Een familie helpen om weer helemaal tot elkaar te komen
  4. Verschillende coachingsvaardigheden kunnen beheersen en toepassen
  5. Familierelaties kunnen analyseren, herstellen en versterken

Familiecoach, een beroep met toekomst!

Droom jij ook van een succesvolle carrière als familiecoach? Volg dan nu de professionele opleiding familiecoach van Thuiscursus.nl. Middels onze unieke studiemethode word je in korte tijd opgeleid tot een succesvol familiecoach.

Onze aanpak is uniek: tijdens de cursus geniet je van de professionele begeleiding van een succesvolle familiecoach met jarenlange ervaring en diepgaande kennis in het vakgebied! Je krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die jij nodig hebt om dit beroep succesvol uit te oefenen als werknemer en / of zelfstandig ondernemer.

• Zelfstandig (freelance) gezinscoach
  • Gezinscoach in loondienst
  • Kennis toepassen op je eigen gezin of omgeving
  • Trainer gezinscoaching

• Een intake-gesprek voeren
  • De holistische aanpak inzetten
  • Werken met het enneagram
  • De dramadriehoek gebruiken
  • De familierelaties naar een nieuwe niveau brengen
  • Zorgen voor constructieve communicatie
  • Starten als zelfstandig familiecoach

• Wat is coaching?
  • Het intake-gesprek
  • Coachingvaardigheden
  • Holistische aanpak
  • Introductie tot het enneagram
  • Overdracht/Tegenoverdracht
  • Dramadriehoek
  • Naar een nieuwe beleving van de familierelaties
  • Constructieve communicatie
  • Beëindigen van het coachingtraject
  • Starten als zelfstandig familiecoach

Diane Dekelver

Diane Dekelver was lange tijd aan het werk als directiesecretaresse voor internationale bedrijven in Brussel. Na een tijdje voelde ze zich niet meer thuis in de harde zakenwereld en ook privé kreeg ze enkele rake klappen te verwerken. Langzaamaan vond ze weer kracht en vertrouwen in zichzelf en kreeg ze nieuwe vaardigheden onder de knie. Een nieuwe levenservaring, zeg maar, die ze graag met anderen wilde delen. Daarvoor volgde ze verschillende opleidingen en inmiddels begeleidt ze als life coach haar cliënten in hun persoonlijke groei en bewustwordingsproces.

"Mijn grootste voldoening is dan ook om te mogen meemaken hoe mensen er telkens weer in slagen hun leven op de rails te krijgen. En te genieten van de weg naar het doel dat ze zich gesteld hebben. Daar help ik hen maar wat graag bij!" vertelt Diane enthousiast.

Goed om te weten over deze cursus Familiecoach

Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Kan ik mijn behandelingen laten vergoeden?
Als jij als zelfstandig familiecoach aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Familiecoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Familiecoach.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Familiecoach