Frans Zakelijk Schrijven

1. De Franse taal zodanig beheersen dat je er professioneel mee aan de slag kan gaan
  2. Je redden in allerlei situaties in Franstalige landen, zowel in werk- als privésituaties
  3. Een taal aan je cv toevoegen, waarmee je je kansen vergroot op een goede baan bij internationale bedrijven
  4. Praktijkgericht les krijgen van een ervaren leerkracht met een passie voor de Franse taal
  5. Frans leren lezen, spreken en schrijven door herhaling, herhaling en nog eens herhaling

Vertaler Frans, een beroep met toekomst!

Een fatsoenlijke Franse mail opstellen? Professionele telefoongesprekken voeren? Of je nu secretaresse bent of een eigen bedrijf hebt, je wil de zakelijke communicatie vlekkeloos laten verlopen.

Ga aan de slag om je beter verstaanbaar te maken tegenover Frans sprekende klanten, handelspartners of collega’s. Je gaat specifieke termen leren, het juiste taalgebruik om te onderhandelen en hoe je jouw ideeën presenteert. Frankrijk kent andere zakelijke gebruiken dan Nederland. Om ongemakkelijk situaties te voorkomen is het handig dat je de Franse bedrijfscultuur leert kennen. Zo wordt er vaak uitgebreid geluncht, met een glas wijn erbij!

Deze thuisstudie is makkelijk naast je werk in te plannen. Je kunt op eigen tempo je Frans verbeteren en binnenkort je collega’s verrassen met jouw excellente Frans.

• Vertaler Frans
  • Consultant
  • Management assistent
  • Toeristisch medewerker
  • Medewerker in een reisbureau
  • Medewerker bij een reisorganisatie

• Correct in het Frans kunnen telefoneren, mailen, etc. in een zakelijke context
  • Specifieke terminologie en omgangsvormen perfect kunnen gebruiken
  • Allerlei professionele documenten volgens de Franstalige gebruiken kunnen opstellen

• Een telefoongesprek voorbereiden
  • Professioneel telefoneren
  • Klachtenbehandeling via de telefoon
  • Iemand correct doorverbinden
  • Professionele brieven en e-mails schrijven
  • Prijsaanvragen, offertes en facturen opstellen
  • Financiële correspondentie
  • Vergaderingen plannen
  • Verschillende soorten verslagen opmaken
  • Rapporten opstellen
  • Statistieken en tabellen interpreteren

Liesbeth Deraedt

Liesbeth Deraedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar onderwijs om dan naar het volwassenen- en het hoger onderwijs over te stappen.

"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."

Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met werk en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Goed om te weten over deze cursus Frans Zakelijk Schrijven

Materiaal Nodig?

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Jouw studiepakket bestaat uit een lesboek, oefeningenboek en audio CD.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Frans Zakelijk Schrijven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Frans Zakelijk Schrijven.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het lesmateriaal, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Frans Zakelijk Schrijven