Opleiding

OPLEIDING

Frans voor Gevorderden

Wil jij...

 1. Frans leren lezen, schrijven, verstaan en spreken op niveau B1-B2 van het Europees referentiekader
 2. Je baankansen vergroten in een Franstalig land
 3. Een nieuwe taal toevoegen aan jouw te beheersen talenlijstje op je cv
 4. Vanuit huis studeren, onder online begeleiding van een ervaren docent Frans
 5. Een nieuwe carrière kunnen maken in het toerisme

Frans sprekende professional, een beroep met toekomst!

Heel hard ‘bonjour!’ roepen of une baquette fromage bestellen lukt nog wel. De meesten hebben het Frans na de middelbare school wat laten versloffen met steenkolenfrans tot resultaat. Tijd om het allemaal weer eens terug te halen!

De basisregels.. hoe zit dat eigenlijk? Naast de grammatica duik je voornamelijk in het begrijpen van geschreven teksten. Le petit prins , Le Monde of Charlie Hebdo, jij kunt ze straks lezen! Je gaat aan de slag om de taal beter begrijpen zonder steeds je vertaalapp te hoeven gebruiken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het vloeiender praten. Klaar met hakkelen!

Zie jij jezelf binnenkort al Frans verstaan, lezen, spreken én schrijven? Schrijf je in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

frans, franse taal, frans leren spreken, frans voor gevorderden, frans gevorderden, gevorderd frans, franse grammatica, franse woordenschat, franse communicatie, conversatiecursus frans, franse conversatie

Toekomstmogelijkheden

 • Toepassen in je huidige werk
 • Werken in het toerisme of de horeca
 • Werken in het buitenland

Vaardigheden

 • Je beter uitdrukken in het Frans met een nieuwe woordenschat en verbeterde grammatica
 • Franstalige artikels en teksten lezen
 • Uitvoerige conversaties voeren
 • Specifieke situaties benoemen
 • Gedetailleerde productinformatie geven
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Nieuwe woordenschat en grammatica
 • Uitdrukkingen en zegswijzen
 • Franstalige artikels en teksten
 • Uitvoerige conversaties voeren
 • Specifieke situaties benoemen
 • Gedetailleerde productinformatie geven
 • Nuttige zakelijke termen

frans, franse taal, frans leren spreken, frans voor gevorderden, frans gevorderden, gevorderd frans, franse grammatica, franse woordenschat, franse communicatie, conversatiecursus frans, franse conversatie

Onze docenten

Liesbeth Deraedt

Liesbeth Deraedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar onderwijs om dan naar het volwassenen- en het hoger onderwijs over te stappen.
 
"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."
 
Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met werk en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Frans voor Gevorderden

Welk niveau heb ik na het afronden van deze studie?
Als je de thuisstudie Frans voor beginners hebt afgerond, heb je een niveau B1/B2 van de Franse taal.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Ja, deze thuisstudie helpt je jouw niveau van de Franse taal naar een hoger niveau te tillen. We gaan er dus van uit dat je al kennis hebt van Frans. Heb je dit nog niet? Dan adviseren we je eerst de thuisstudie Frans voor beginners te volgen.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO Thuisstudie is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO Thuisstudie volg je via afstandsonderwijs een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen zijn te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt géén MBO-diploma.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom bij NHBO Thuisstudie. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Heb ik extra eigen materiaal nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt. Hierin vind je de lesmap en een toegangscode tot ons online leerplatform. Op het platform communiceer je met je docent via een e-mailmodule. Ook maak je er oefeningen die je helpen om de leerstof beter te verwerken, en krijgt je opdrachten van je docent tijdens je studietijd waarmee je jezelf in de praktijk traint. Het betreft een online platform, dus je hebt wel een internetverbinding nodig. Let op: voor sommige opleidingen dien je wel de software zelf aan te schaffen.
Hoe lang ben ik bezig met de studie?
Jij bepaalt zelf hoe lang je over jouw studie doet. Dit komt omdat je met een thuisstudie studeert op je eigen tempo en volgens je eigen planning. Je krijgt één jaar begeleiding van jouw docent en kunt nog tot 5 jaar na inschrijving examen afleggen. De gemiddelde tijd dat onze studenten doen over een thuisstudie is 6 tot 9 maanden. Dit is gebaseerd op een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week.
Hoe leg ik examen af?
Klaar om examen af te leggen? Maak dan een afspraak via jouw studentenprofiel door in te loggen op onze website. Examen afleggen bij NHBO Thuisstudie is zeer flexibel: dit kan in principe iedere werkdag – mits we plaats hebben - op één van onze examenlocaties in Breda of Amsterdam. Het examengeld voor een examen op onze locatie zit bij je studieprijs inbegrepen.
Kan ik ook studeren vanuit het buitenland?
Je kunt bij NHBO Thuisstudie jouw thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De cursus volg je niet via internet, deze wordt gedrukt. Voor de verzending naar jouw adres worden extra kosten in rekening gebracht. Hoeveel dit precies is, kun je terugvinden op de website. Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via een online studentenplatform, dat je dus via internet kunt bereiken. Examen leg je normaal gesproken af op één van onze locaties; in Amsterdam of Breda. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af vanuit huis per e-mail. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht. Je kunt dan een bewijs van deelname ontvangen.
Waarom zijn jullie prijzen lager dan die van veel andere aanbieders?
De opleidingen van NHBO Thuisstudie zijn van topkwaliteit, voldoen aan de strengste vereisten, én zijn zeer voordelig! Dat komt omdat wij geen dure reclamecampagnes op televisie en radio uitzenden of “gratis” tablets uitdelen. Bovendien zijn we door onze schaalgrootte (Thuiscursus.nl maakt deel uit van een grote Europese groep) in staat om zeer voordelig cursusmateriaal beschikbaar te stellen aan onze studenten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap die door de docent is ontwikkeld, een oefenboek met antwoorden en audio-cd. De nadruk ligt op lezen en schrijven, vooral omdat wordt uitgegaan van een basiskennis en dus ook kennis van uitspraak van de Franse taal. Eventueel kan via Skype een afspraak worden ingepland om spreekvaardigheid te oefenen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Frans voor Gevorderden direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Frans voor Gevorderden.

frans, franse taal, frans leren spreken, frans voor gevorderden, frans gevorderden, gevorderd frans, franse grammatica, franse woordenschat, franse communicatie, conversatiecursus frans, franse conversatie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 58.23 -
 3. € 58.23 -
 4. € 58.23 -
 5. € 58.23 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Frans voor Gevorderden

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT