Freelance Secretariaat

1. Als freelancer de uitkomst kunnen bieden voor het papierwerk van diverse bedrijven
  2. Meer doen met je leven, een stap vooruit zetten en je capaciteiten, talenten en vaardigheden verder uitbouwen
  3. Leren hoe je agenda’s beheert en planningen opstelt
  4. Presentaties en zakenlunches kunnen plannen en voorbereiden
  5. Werken als freelance secretaresse en of je eigen administratie weer helemaal op orde krijgen

Freelance secretaresse, een beroep met toekomst!

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun administratie uit te besteden aan freelancers. Het is namelijk de ideale oplossing voor kmo's en zelfstandigen waar het papierwerk soms blijft liggen. Zo hoeven ze namelijk niet te investeren in extra bureaus of pc's en lever jij hen als freelancer de nodige service op maat!

Als freelance secretaresse kan je een heleboel kanten uit. Je biedt bedrijven tijdelijke of permanente ondersteuning en je hebt bovendien een erg uitgebreid, gevarieerd en uitdagend takenpakket. Je stelt offertes op, behandelt klantenadministratie en verzorgt debiteurenbeheer. Ideaal voor wie graag op zelfstandige basis of van thuis uit werkt.

Ben je momenteel aan de slag in de administratie of doe je iets totaal anders maar ben je ervan overtuigd dat administratie en secretariaatswerk helemaal jouw ding zijn? Wil je meer doen met je leven, een stap vooruit zetten en je capaciteiten, talenten en vaardigheden verder uitbouwen? Kies dan voor deze professionele opleiding!

• Werken als freelance secretaresse
  • Je eigen administratie doen
  • Cursussen in administratie geven

• Klantvriendelijke telefoneren
  • Professionele brieven en e-mails schrijven
  • Budget, kosten en baten berekenen en opstellen
  • Agenda’s beheren en planningen opstellen
  • Time management en multitasking toepassen
  • Vergaderingen voorbereiden en notuleren
  • Reizen en evenementen organiseren
  • Presentaties en zakenlunches plannen en voorbereiden
  • Een correcte klachtenbehandeling uitvoeren
  • Bestelbonnen, leveringen en facturen beheren
  • Netwerken met klanten en leveranciers
  • Een nauwkeurige administratie bijhouden
  • Omgaan met vertrouwelijke informatie
  • Omgaan met crediteuren, debiteuren en aanmaningen
  • Werken met de belangrijkste computersystemen

• Klantvriendelijke leren telefoneren
  • Professionele brieven en e-mails schrijven
  • Het belang van een goede communicatie
  • De voordelen van het werken als freelancer
  • Budget, kosten en baten berekenen en opstellen
  • Agenda’s beheren en planningen opstellen
  • Persoonlijke organisatie
  • Time management en multitasking
  • Vergaderingen voorbereiden en notuleren
  • Reizen en evenementen organiseren
  • Presentaties en zakenlunches plannen en voorbereiden
  • Mensenkennis en lichaamstaal
  • Een correcte klachtenbehandeling voeren
  • Bestelbonnen, leveringen en facturen
  • Netwerken met klanten en leveranciers
  • Een nauwkeurige administratie bijhouden
  • Omgaan met vertrouwelijke informatie
  • Crediteuren, debiteuren en aanmaningen
  • Nuttige woorden in andere talen
  • Leren werken met de belangrijkste computersystemen

Hilde Mortelmans

Freelance secretaresse Hilde Mortelmans is docent Management Assistant, Freelance Secretariaat, Presentatietechnieken en Duits. Ze begeleidt haar studenten vanuit Portugal. Leren en doceren op afstand kan je in haar geval dus érg letterlijk nemen. Vanuit warmere oorden leidt ze verder een vertaalbureau.

“Mijn interesse in de secretariaatsopleidingen is duidelijk gezien mijn loopbaan, denk ik. De cursus Duits voor beginners komt dan weer voort uit mijn passie voor talen”, vertelt ze. “Ik heb ervaren dat, hoe meer talen je kent, hoe meer je kunt genieten van wat de wereld te bieden heeft.”

Goed om te weten over deze cursus Freelance Secretariaat

Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt ook toegang nodig tot Microsoft Word.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Freelance Secretariaat direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Freelance Secretariaat.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 369.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 398.52 euro in plaats van 369.00 euro. Je bespaart dus 29.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Freelance Secretariaat