Glaszetter

1. Graag de handen uit de mouwen steken
  2. Woningen of andere gebouwen voorzien van de best geïsoleerde raamwerken
  3. Verzekerd zijn van werk, doordat steeds meer mensen kiezen voor duurzamere woonoplossingen
  4. Weten hoe je belangrijke veiligheidsmaatregelen toepast
  5. Aan de slag als glaszetter in loondienst

Glaszetter, een beroep met toekomst!

Ben jij op zoek naar een mooi beroep waarbij je met je handen werkt? Bekijk dan eens onze professionele opleiding tot Glaszetter. Je studeert thuis en wordt daarbij begeleid door een ervaren Glaszetter. Hij leert je o.a. alles over starten als zelfstandig glazenmaker, administratie, technische kennis, materiaalkennis, gereedschapskennis, binnenschrijnwerk, buitenschrijnwerk, timmerwerk, en veiligheid. Overtuigd? Schrijf je dan meteen in en word binnen korte tijd Glaszetter!

glaszetter, hoogredementsglas, vierseizoensglas, ramen, glas, ruiten, bouwsector, aannemer, timmerwerk, ruiten, groepslessen, thuisstudie, volwassenonderwijs

• Aan de slag als glaszetter in loondienst
  • Jouw eigen Glaszetter bedrijf openen en draaiende houden
  • Je laten inhuren als glazenmaker

• Zowel binnen als buiten op de juiste manier glazen plaatsen
  • Jouw opgedane gereedschaps- en materiaalkennis toepassen
  • Belangrijke veiligheidsmaatregelen toepassen
  • De administratie bijhouden die komt kijken bij een glaszetter

• Je toekomstmogelijkheden als glaszetter
  • Starten als zelfstandig glaszetter of in loondienst
  • Administratie
  • Technische kennis
  • Materiaalkennis
  • Gereedschapskennis
  • Gaswerk binnen
  • Glaswerk buiten
  • Timmerwerk
  • Veiligheid

Goed om te weten over deze cursus Glaszetter

Hoe werkt deze thuisstudie?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Zijn er lessen voor deze opleiding?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Er zijn geen lessen. Hoe leer ik dan de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Glaszetter direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Glaszetter.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 439.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 474.12 euro in plaats van 439.00 euro. Je bespaart dus 35.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Glaszetter