Opleiding

OPLEIDING

Glaszetter

Wil jij...

 1. Graag de handen uit de mouwen steken
 2. Woningen of andere gebouwen voorzien van de best geïsoleerde raamwerken
 3. Verzekerd zijn van werk, doordat steeds meer mensen kiezen voor duurzamere woonoplossingen
 4. Weten hoe je belangrijke veiligheidsmaatregelen toepast
 5. Aan de slag als glaszetter in loondienst

Glaszetter, een beroep met toekomst!

Ben jij op zoek naar een mooi beroep waarbij je met je handen werkt? Bekijk dan eens onze professionele opleiding tot Glaszetter. Je studeert thuis en wordt daarbij begeleid door een ervaren Glaszetter. Hij leert je o.a. alles over starten als zelfstandig glazenmaker, administratie, technische kennis, materiaalkennis, gereedschapskennis, binnenschrijnwerk, buitenschrijnwerk, timmerwerk, en veiligheid. Overtuigd? Schrijf je dan meteen in en word binnen korte tijd Glaszetter!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  439.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

glaszetter, hoogredementsglas, vierseizoensglas, ramen, glas, ruiten, bouwsector, aannemer, timmerwerk, ruiten, groepslessen, thuisstudie, volwassenonderwijs

Toekomstmogelijkheden

 • Aan de slag als glaszetter in loondienst
 • Jouw eigen Glaszetter bedrijf openen en draaiende houden
 • Je laten inhuren als glazenmaker

Vaardigheden

 • Zowel binnen als buiten op de juiste manier glazen plaatsen
 • Jouw opgedane gereedschaps- en materiaalkennis toepassen
 • Belangrijke veiligheidsmaatregelen toepassen
 • De administratie bijhouden die komt kijken bij een glaszetter
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als glaszetter
 • Starten als zelfstandig glaszetter of in loondienst
 • Administratie
 • Technische kennis
 • Materiaalkennis
 • Gereedschapskennis
 • Gaswerk binnen
 • Glaswerk buiten
 • Timmerwerk
 • Veiligheid

glaszetter, hoogredementsglas, vierseizoensglas, ramen, glas, ruiten, bouwsector, aannemer, timmerwerk, ruiten, groepslessen, thuisstudie, volwassenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Glaszetter

Materiaal Nodig?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Glaszetter direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Glaszetter.

glaszetter, hoogredementsglas, vierseizoensglas, ramen, glas, ruiten, bouwsector, aannemer, timmerwerk, ruiten, groepslessen, thuisstudie, volwassenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2015.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 439.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 474.12 euro in plaats van 439.00 euro. Je bespaart dus 35.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 180.00 -
 2. € 73.53 -
 3. € 73.53 -
 4. € 73.53 -
 5. € 73.53 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Glaszetter

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT