Opleiding

OPLEIDING

Hairstylist

Wil jij...

 1. Ontdekken hoe je in de creatieve en boeiende wereld van hairstyling aan de slag gaat
 2. De laatste technieken in haarstyling leren, waarmee je jouw klanten steeds de beste service aanbiedt
 3. Leren hoe je met enkele eenvoudige middelen en technieken allerlei verschillende kapsels kunt stylen
 4. Leren hoe je krullen mooi steil brusht, futloos haar weer volume geeft en krullen kan krijgen door middel van een krultang of kleefrollen
 5. Aan de slag als zelfstandig hairstylist of in loondienst

Haarstylist, een beroep met toekomst!

Vlechten, krullen, brushen, stylen, opsteken… met één bos haar kun je duizend verschillende kapsels maken. Als Hairstylist weet jij er wel raad mee!

In deze thuisstudie ontdek je stap voor stap hoe je futloos haar weer volume geeft, hoe je perfecte krullen creëert of hoe je haren in model brusht zonder ze te beschadigen. Ook vlechttechnieken, opsteekkapsels en speciale coupes voor films en bruiloften komen uitgebreid aan bod.

Je leert als geen ander rekening houden met het type haar, het gezicht en de smaak van jouw klant. Zo kom je steeds opnieuw tot een prachtig en uniek resultaat!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

haar stylist, haarstylist, haarstilist, hair stylist, hairstylist, hair styling, hairstyling, haar styling, kapselstylist, kapselstilist, kapsels, haar

Toekomstmogelijkheden

 • Aan de slag als zelfstandig hairstylist
 • Je laten inhuren voor bijvoorbeeld bepaalde evemenenten
 • In loondienst werken als hairstylist

Vaardigheden

 • Op een professionele manier haar stylen
 • Verschillende soorten kapsel vormgeven
 • Vlecht- en krultangtechnieken op de juiste manier toepassen
 • Avond-, feest-, bruids-, en opsteekkapsels maken volgens de laatste mode
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als haarstylist
 • Je eigen haar professioneel leren stylen
 • Materialenkennis: clips, kleefrollen, krul- en stijltang
 • Trendy brushen
 • Moderne vlechttechnieken
 • Krultangtechnieken
 • Verschillende vormen
 • Textuur en kleur
 • Avond- en feestkapsels
 • Professionele materialen, gereedschappen en producten
 • Opsteekkapsels
 • Bruids- en feestkapsels

haar stylist, haarstylist, haarstilist, hair stylist, hairstylist, hair styling, hairstyling, haar styling, kapselstylist, kapselstilist, kapsels, haar

Onze docenten

Sanem Top

Sanem Top, een vooruitziende professionele hairstylist en een gecertificeerde docent die haar ervaring heeft bekroond door stage te volgen aan het vermaarde Daytona College te Florida.
 
In haar loopbaan heeft ze zich gespecialiseerd door diverse cursussen in bekende trainingscentra voor professionals in het binnen- en buitenland te volgen, waaronder Milaan, Istanbul, Parijs en Londen.
 
Gedurende haar carrière heeft zij opgemerkt dat er behoefte bestaat aan kapsters en stylisten die het doceren kunnen combineren met het vak. Omdat zij aan deze eisen voldoet, is ze de perfecte persoon om beginners en ervaren kappers op te leiden. Zij heeft haar eigen roadmap ontwikkeld met de meest vindingrijke methoden voor een perfect eindresultaat.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Hairstylist

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Ook maak je thuis een praktijkopdracht die meetelt voor het examen. Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Eventueel extra materiaal om mee te oefenen, zoals borstel, kam, spelden, elastieken, haarproducten, etc. schaf je zelf aan.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Hairstylist direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Hairstylist.

haar stylist, haarstylist, haarstilist, hair stylist, hairstylist, hair styling, hairstyling, haar styling, kapselstylist, kapselstilist, kapsels, haar

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 42.03 -
 3. € 42.03 -
 4. € 42.03 -
 5. € 42.03 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Hairstylist

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT