Haken

1. De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken kunnen maken
  2. De mooiste haakkunstwerken kunnen maken
  3. Kunnen haken terwijl je in de trein zit, Netflix kijkt of op de veranda van jouw vakantiehuisje
  4. De haaktechniek helemaal in de vingers krijgen
  5. Weten hoe je als creatieve zelfstandige aan de slag gaat

Haker, een beroep met toekomst!

Wat hebben de ananas, de bezemsteel en de honingraat met elkaar te maken?

Juist, het zijn allemaal haaksteken! In deze thuisstudie kom je er al snel achter hoe je deze onder de knie krijgt, al beginnen we eerst met de basis. De cursus is daarom geschikt voor zowel de beginnende als de geoefende haakheld.

Je zult gaan spelen met verschillende lussen, patronen en kleuren en gaan ontdekken hoe je jouw creaties net die extra touch kunt geven. Een cursus voor echte creatievelingen dus, die voor zichzelf of in opdracht de mooiste haakwerken willen maken!

haken, haker, haakexpert, wol, hobby, haaknaalden, vrijetijdsbeleving, haken voor beginners, haakkunstenaar, haakkunstwerken, haakwerkjes maken, patchwork, filethaken, bezemsteelhaken, kleurhaken, tunisch haken

• In opdracht haakwerkjes maken, van sjaal tot tas
  • Andere leren haken
  • Workshops geven in haken

• Basissteken maken met profiel
  • Bezemsteelhaken inzetten
  • Meerderen en minderen
  • De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken maken
  • Patchwork maken
  • Filethaken en kleurhaken
  • Reliëfsteken
  • Schelpen en kepers maken
  • Tunisch haken
  • Bloemen haken

• Wat heb je nodig om te haken?
  • Basissteken met profiel
  • Wat is bezemsteelhaken en wat heb je er voor nodig?
  • Meerderen en minderen
  • De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken
  • De wereld is rond
  • Patchwork
  • Filethaken
  • Wat is ajour?
  • Kleurhaken
  • Reliëfsteken
  • Schelpen en kepers
  • Tunisch haken
  • Bloemen
  • Trends

Goed om te weten over deze cursus Haken

Hoe doe ik examen voor de opleiding Haken?
Het examen bestaat uit drie praktijkopdrachten. De omschrijvingen hiervan staat op het studentenplatform.
Heb ik eigen materialen nodig?
Ja. Je krijgt van ons de theoriemap. De praktijkmaterialen zoals haaknaald en hakgaren schaf je zelf aan.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. De praktijkmaterialen zoals haaknaald en hakgaren schaf je zelf aan.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Haken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Jouw examen bestaat uit  drie praktijkopdrachten. Je vind de omschrijvingen hiervan op het studentenplatform. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Haken.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Haken