Opleiding

OPLEIDING

Haken

Wil jij...

 1. De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken kunnen maken
 2. De mooiste haakkunstwerken kunnen maken
 3. Kunnen haken terwijl je in de trein zit, Netflix kijkt of op de veranda van jouw vakantiehuisje
 4. De haaktechniek helemaal in de vingers krijgen
 5. Weten hoe je als creatieve zelfstandige aan de slag gaat

Haker, een beroep met toekomst!

Wat hebben de ananas, de bezemsteel en de honingraat met elkaar te maken?

Juist, het zijn allemaal haaksteken! In deze thuisstudie kom je er al snel achter hoe je deze onder de knie krijgt, al beginnen we eerst met de basis. De cursus is daarom geschikt voor zowel de beginnende als de geoefende haakheld.

Je zult gaan spelen met verschillende lussen, patronen en kleuren en gaan ontdekken hoe je jouw creaties net die extra touch kunt geven. Een cursus voor echte creatievelingen dus, die voor zichzelf of in opdracht de mooiste haakwerken willen maken!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  209.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

haken, haker, haakexpert, wol, hobby, haaknaalden, vrijetijdsbeleving, haken voor beginners, haakkunstenaar, haakkunstwerken, haakwerkjes maken, patchwork, filethaken, bezemsteelhaken, kleurhaken, tunisch haken

Toekomstmogelijkheden

 • In opdracht haakwerkjes maken, van sjaal tot tas
 • Andere leren haken
 • Workshops geven in haken

Vaardigheden

 • Basissteken maken met profiel
 • Bezemsteelhaken inzetten
 • Meerderen en minderen
 • De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken maken
 • Patchwork maken
 • Filethaken en kleurhaken
 • Reliëfsteken
 • Schelpen en kepers maken
 • Tunisch haken
 • Bloemen haken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Wat heb je nodig om te haken?
 • Basissteken met profiel
 • Wat is bezemsteelhaken en wat heb je er voor nodig?
 • Meerderen en minderen
 • De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken
 • De wereld is rond
 • Patchwork
 • Filethaken
 • Wat is ajour?
 • Kleurhaken
 • Reliëfsteken
 • Schelpen en kepers
 • Tunisch haken
 • Bloemen
 • Trends

haken, haker, haakexpert, wol, hobby, haaknaalden, vrijetijdsbeleving, haken voor beginners, haakkunstenaar, haakkunstwerken, haakwerkjes maken, patchwork, filethaken, bezemsteelhaken, kleurhaken, tunisch haken

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Haken

Hoe doe ik examen voor de opleiding Haken?
Het examen bestaat uit drie praktijkopdrachten. De omschrijvingen hiervan staat op het studentenplatform.
Heb ik eigen materialen nodig?
Ja. Je krijgt van ons de theoriemap. De praktijkmaterialen zoals haaknaald en hakgaren schaf je zelf aan.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. De praktijkmaterialen zoals haaknaald en hakgaren schaf je zelf aan.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Haken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Jouw examen bestaat uit  drie praktijkopdrachten. Je vind de omschrijvingen hiervan op het studentenplatform. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Haken.

haken, haker, haakexpert, wol, hobby, haaknaalden, vrijetijdsbeleving, haken voor beginners, haakkunstenaar, haakkunstwerken, haakwerkjes maken, patchwork, filethaken, bezemsteelhaken, kleurhaken, tunisch haken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 33.93 -
 3. € 33.93 -
 4. € 33.93 -
 5. € 33.93 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Haken

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT