Opleiding

OPLEIDING

Hondentrimmer

Wil jij...

 1. Expert worden op het gebied van hondenraskenmerken en hondenrasgroepen
 2. Alles te weten komen over het professioneel kammen, borstelen, scheren, en verzorgen van verschillende vachten en beharingen
 3. Het gedrag van een hond leren herkennen en weten hoe je omgaat met probleemgedrag
 4. Je eigen hondentrimsalon starten
 5. Als zelfstandig hondentrimmer beginnen

Hondentrimmer, een beroep met toekomst!

Een vacht met dreadlocks, ontembare lange haren of een enorme kuif die het zicht belemmert? Honden kunnen niet zonder het professionele knip, was en scheerwerk van een hondentrimmer. Het is echt geen overbodige luxe, sterker nog er is een groot tekort aan goede hondenkappers.

Welke vachtsoorten zijn er? In welke modellen kunnen die geknipt, geplukt of geschoren worden. Hoe benader je een hond die jouw trimsalon binnenkomt? Graag zie jij goed gedrag op de trimtafel. Hoe krijg je dit voor elkaar? Honden met een huidaandoening? Of andere lichamelijke problemen? Jij gaat ontklitten, kammen, trimmen en wassen. Of het om teckels, terriërs of zweethonden gaat, jij weet er raad mee!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  329.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

trimmer, honden, hondentrimmer, dieren, dierenverzorger, trimsalon, hondentrimsalon, trimtafel, ontklitten, kammen, trimmen, wassen, hondengedrag, hondenrassen

Toekomstmogelijkheden

 • Als zelfstandig hondentrimmer beginnen
 • Je eigen hondentrimsalon opstarten
 • In loondienst bij een doggywash of trimsalon werken

Vaardigheden

 • Raskenmerken en rasgroepen herkennen
 • Rekening houden met huidaandoeningen
 • Omgaan met probleemgedrag
 • Verschillende vachten borstelen en kammen
 • Trimmen volgens verschillende trimtechnieken
 • Beschadigde vachten corrigeren
 • Honden in verschillende modellen knippen
 • Honden wassen en drogen
 • Als zelfstandig hondentrimmer beginnen
 • Je eigen hondentrimsalon opstarten
 • Je eerste cliënten vinden
 • Je trimsalon professioneel inrichten
 • Agendaplanning en organisatie regelen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • De hond, bouw en raskenmerken
 • Hondenrassen en rasgroepen
 • Huidaandoeningen
 • Gewichtsproblemen en afwijkingen
 • Orgaanproblemen
 • Voortplanting
 • Sterilisatie en castratie
 • Het gedrag van de hond
 • Vachtverzorging in de praktijk
 • De vacht
 • Trimmen en trimtechnieken
 • Inrichten trimsalon, planning en organisatie
 • Agendaplanning
 • Klanten

trimmer, honden, hondentrimmer, dieren, dierenverzorger, trimsalon, hondentrimsalon, trimtafel, ontklitten, kammen, trimmen, wassen, hondengedrag, hondenrassen

Onze docenten

Lesley Bekker

Docent honden- en kattentrimmen Lesley Bekker is gepassioneerd door honden en katten en was dolgelukkig toen ze van haar hobby haar beroep maakte. Al 13 jaar lang trimt en toiletteert ze deze (soms wel heel) harige viervoeters met het grootste plezier in haar eigen salon "Goldie" voor honden én katten en geeft ze haar kennis hierover door aan de studenten van NHBO die dezelfde weg willen inslaan. 
 
Bovendien ontwikkelde Lesley onlangs naast de cursus Hondentrimmen ook de gloednieuwe opleiding Kattentrimmen: een primeur!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Hondentrimmer

Moet ik zelf een hond meenemen voor het examen?
Bij deze thuisstudie bestudeer je enkel de theorie en daar word je ook op getoetst. Je hoeft dus geen hond mee te nemen naar het examen. Voor het praktijkgedeelte ben je zelf verantwoordelijk. Je kunt dus eventueel oefenen binnen jouw netwerk, of ervoor kiezen om een stage te lopen. Dit is niet verplicht, maar als je nog geen ervaring binnen dit vakgebied hebt, wordt het wel aangeraden.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie Hondentrimmen is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO Thuisstudie is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk, met je eigen hond(en) of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven. Je bepaalt dus samen met je stagebedrijf de vorm, duur en momenten waarop je stage loopt.
Hoe lang ben ik bezig met de studie?
Jij bepaalt zelf hoe lang je over jouw studie doet. Dit komt omdat je met een thuisstudie studeert op je eigen tempo en volgens je eigen planning. Je krijgt één jaar begeleiding van jouw docent en kunt nog tot 5 jaar na inschrijving examen afleggen. De gemiddelde tijd dat onze studenten doen over een thuisstudie is 6 tot 9 maanden. Dit is gebaseerd op een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week.
Hoe leg ik examen af?
Klaar om examen af te leggen? Plan dan online jouw examen in op je studentenprofiel. Examen afleggen bij NHBO Thuisstudie is zeer flexibel: dit kan in principe iedere werkdag – mits we plaats hebben - op één van onze bezoekadressen Het examengeld voor een examen op onze locatie zit bij je studieprijs inbegrepen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap en DVD. Je hebt geen extra materiaal nodig. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Hondentrimmer direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je sluit de studie af met een theorie-examen en een praktijkcase. Ook vormen de taken een verplicht  onderdeel van de studie. Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. In het theorie-examen word je getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Hondentrimmer.

trimmer, honden, hondentrimmer, dieren, dierenverzorger, trimsalon, hondentrimsalon, trimtafel, ontklitten, kammen, trimmen, wassen, hondengedrag, hondenrassen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 329.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 355.32 euro in plaats van 329.00 euro. Je bespaart dus 26.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 66.33 -
 3. € 66.33 -
 4. € 66.33 -
 5. € 66.33 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Dierenzorg (Allround) bespaar je maar liefst € 866.9. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Dierenzorg (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding dierenverzorging, cursus dierenverzorging, thuisstudie dierenverzorging, dierenverzorger worden, dierenartsassistent cursus, hondentrimmer, alternatieve therapie voor dieren, werken op kinderboerderij, werken op boerderij, dieren, dierentuin, di

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Dierenzorg (Allround)

opleiding dierenverzorging, cursus dierenverzorging, thuisstudie dierenverzorging, dierenverzorger worden, dierenartsassistent cursus, hondentrimmer, alternatieve therapie voor dieren, werken op kinderboerderij, werken op boerderij, dieren, dierentuin, di

Carrièremogelijkheden

 • Dierenartsassistent
 • Hondentrimmer
 • Dierenpension starten
 • Werken met dieren op bijv. een kinderboerderij

Info over deze allround opleiding

Lijkt het jou fantastisch om elke dag met dieren te werken?

Of je nu dierenartsassistent of hondentrainer wilt worden, je wil dierengedrag leren begrijpen en een echte expert worden op allerlei gebieden van de dierzorg. Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe dieren zich voelen.

Je leert in dierengedrag zien wat de meeste mensen niet zien. Wat bedoelt een paard als hij met zijn oren beweegt? Wat kunnen oorzaken zijn van een hond met gedragsproblemen? Wie wil dat nou niet, eindelijk de lichaamstaal van een kat leren begrijpen? Dieren communiceren op een prachtige wijze met mensen en jij gaat leren verstaan wat ze zeggen. Met die kennis kun je dieren verzorgen, trainen en helpen.

Programma

Module 1: Dierenartsassistent
Module 2: Hondentrimmer
Module 3: Kattenverzorger
Module 4: Alternatieve Dierenverzorging
Module 5: EHBO voor Dieren
Module 6: Paardenverzorger
Keuzevak 1: Dierenasielmedewerker
Keuzevak 2: Hondentrainer
Word Allround dierenverzorger

  Diploma

  Thuisstudie

1690.00 1335.10 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Hondentrimmer

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT