Opleiding

OPLEIDING

Hooggevoeligheidscoach

Wil jij...

 1. Alles te weten komen over hoogsensitiviteit en hoe je hiermee omgaat
 2. Leren hoe je mensen met hoogsensitiviteit kunt begrijpen én ondersteunen
 3. Hooggevoelige mensen zich sterker en zelfverzekerder laten voelen
 4. Op je eigen tempo studeren, comfortabel vanuit je eigen huis
 5. Online begeleiding krijgen van een ervaren coach

Hooggevoeligheidscoach, een beroep met toekomst!

Een plein vol mensen, een café met luide muziek: voor sommige mensen vormt dit het decor van een gezellig avondje uit. Maar wat als elke indruk en elke prikkel drie keer zo intens aanvoelt? Als je een hoog sensitief persoon (HSP) bent, kan zo’n avond al snel aanvoelen als dagtaak.

Hoogsensitiviteit heeft vaak een sterke invloed op het werk en persoonlijk leven van HSP’s. Zij hebben daarom soms de neiging om deze eigenschap te onderdrukken. Maar met de juiste begeleiding kunnen ze hun sensitiviteit leren zien als gave in plaats van last. En die begeleiding kun jij geven!

In de thuisstudie Hooggevoeligheidscoach leer je van een ervaren coach hoe je hooggevoeligheid kunt herkennen en begrijpen. Ook ontdek je hoe je HSP’s anders leert omgaan met hun emoties en gedachten om zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Is je interesse geprikkeld? Schrijf je dan in en je kunt binnenkort aan de slag!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Bekijk klassikaalVergelijk met klassikaal

PROGRAMMA

hooggevoeligheid, HSP, hooggevoeligheidscoach, coach, hoogsensitiviteit, zelfvertrouwen, elaine aron, overprikkeling, omgaan met emoties

Toekomstmogelijkheden

 • Starten als zelfstandig hooggevoeligheidscoach
 • In loondienst gaan werken als HSP coach
 • Een eigen coachingspraktijk openen

Vaardigheden

 • Hooggevoelige mensen begeleiden en overprikkeling voorkomen
 • Gevoelige mensen gericht ondersteunen om zich sterker en zelfzekerder te voelen
 • De bijzondere kwaliteiten van mensen met HSP begrijpen en waarderen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Hooggevoeligheid en de werking van het zenuwstelsel
 • Hooggevoeligheid volgens Elaine Aron
 • Hooggevoeligheid herkennen
 • Overprikkeling verminderen en voorkomen
 • Anders omgaan met emoties en gedachten
 • Werking hersenhelften bij hooggevoeligheid en lichamelijke aspecten
 • Energetische aspecten van hooggevoeligheid
 • Communicatie en relaties
 • Doelen bereiken
 • Adviezen voor beroepsmatige uitoefeningen
 • Starten als zelfstandig hooggevoeligheidscoach

hooggevoeligheid, HSP, hooggevoeligheidscoach, coach, hoogsensitiviteit, zelfvertrouwen, elaine aron, overprikkeling, omgaan met emoties

Onze docenten

Renée Merkestijn

Onze docent Renée Merkestijn neemt meer dan één cursus voor haar rekening aan onze school. Ze is de juiste persoon op de juiste plaats om jou om te scholen tot Hooggevoeligheidscoach of Happiness Coach. “Daarnaast doceer ik ook nog de cursus Kaartlezen met Lenormand”, vertelt Renée. “Die ervaring heb ik opgedaan in mijn eigen zaak Energiewerk & Healing”. En alsof dat niet genoeg is, kan Renée vanuit ervaring jou als beste aanleren hoe je een (auto)biografie moet schrijven. Kruip dus alvast in je pen!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Hooggevoeligheidscoach

Past deze studie bij mij?
De reden om een thuisstudie voor hsp coach te volgen is per persoon verschillend. Deze studie gaat in op verschillende aspecten van hooggevoeligheid en leert je hier beter mee omgaan. Of je dit nou wil leren vanwege persoonlijke redenen, om er je beroep van te maken, om de extra kennis binnen je huidige functie toe te passen of om je persoonlijke ontwikkeling te vergroten... Het is allemaal goed en het kan allemaal met deze studie. Lees ons gratis proefhoofdstuk door en gun jezelf deze stap.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen. Je kunt deze studie wel klassikaal volgen als dat beter bij je past.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Hooggevoeligheidscoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Hooggevoeligheidscoach.

hooggevoeligheid, HSP, hooggevoeligheidscoach, coach, hoogsensitiviteit, zelfvertrouwen, elaine aron, overprikkeling, omgaan met emoties

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 268.92 euro in plaats van 249.00 euro. Je bespaart dus 19.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 44.73 -
 3. € 44.73 -
 4. € 44.73 -
 5. € 44.73 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Hooggevoeligheidscoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT