Opleiding

OPLEIDING

Illustraties maken

Wil jij...

 1. De wereld van illustreren ontdekken en uiteindelijk helemaal in de vingers krijgen
 2. Je eigen stijl ontdekken en je creativiteit uitdrukken via prachtige illustraties
 3. Al je hersenspinsels om kunnen zetten in prachtige ontwerpen
 4. Op je eigen tempo studeren onder online begeleiding van een vakdocent
 5. Van jouw hobby je beroep maken

Illustrator, een beroep met toekomst!

Ben jij creatief en wil je al je je hersenspinsels om kunnen zetten in prachtige ontwerpen? Met onze thuisstudie Illustraties Maken kun jij jouw fantasie volledig kwijt en wordt jouw creativiteit ingezet om tot de mooiste illustraties te komen. Je wordt begeleid door een professionele Illustrator met jarenlange praktijkervaring. Je leert o.a. illustreren in de praktijk, krijgt inzicht in materialen en technieken en leert omgaan met je inspiratie. Daarnaast lees je alles over illustratie als kunstvorm, personages, expressie, compositie, perspectief, de verhouding tekst/beeld, en hoe je een professionele carrière kunt uitbouwen. Maak van je hobby je beroep en schrijf je vandaag nog in voor onze professionele cursus Illustratie.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  209.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • Aan het werk als illustrator in loondienst, bijvoorbeeld bij een uitgeverij
 • Hobbymatig illustraties maken, misschien wel bij je zelf geschreven teksten
 • Met opdrachten aan de slag als zelfstandig illustrator

Vaardigheden

 • Met verschillende materialen en technieken werken
 • Inspiratie opdoen en omzetten
 • Illustratie als kunstvorm inzetten
 • Werken met verschillende personages en expressies
 • De juiste compositie en perspectief gebruiken
 • De juiste tekst/beeld-verhouding gebruiken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Illustratie in praktijk
 • Materialen en technieken
 • Inspiratie
 • Hoe ontwikkel je een eigen stijl?
 • Illustratie als kunstvorm
 • Personages
 • Expressie
 • Compositie
 • Perspectief
 • Verhouding tekst / beeld
 • Een professionele carrière uitbouwen

Onze docenten

Tine Brouw

Docent Tine Brouw is als sinds kleins af aan geïntrigeerd door beelden en tekenen. Wat ooit als kind begon als een hobby, groeide uit tot een passie en resulteerde in een diploma Hoger Kunstonderwijs.
 
"Al vele jaren tracht ik mijn passie over te brengen op anderen. Met deze cursus hoop ik dat je het plezier van het tekenen zal ontdekken. Tekenen start vanuit je ogen en je buik. Tekenen is op papier zetten wat je ziet en wat je voelt. Potlood en penseel zijn je instrumenten. Ze zijn het verlengde van je handen, je polsen, je schouders, je lichaam."
 
"Ik wens je heel veel tekengenot en grenzeloze inspiratie."

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Illustraties maken

Heb ik voor de cursus Illustraties Maken al tekenervaring nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Illustraties maken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Illustraties maken.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 33.93 -
 3. € 33.93 -
 4. € 33.93 -
 5. € 33.93 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Illustraties maken

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT