Opleiding

OPLEIDING

Kapper: kniptechnieken dames

Wil jij...

 1. Saai haar transformeren naar een trendy kapsel
 2. Graag spelen met lengtes, schakeringen en textuur
 3. Je klanten correct kunnen adviseren op basis van hun wensen
 4. Leren hoe je communicatief en sociaal omgaat met klanten
 5. Werken als kapper in een kapsalon

Kapper, een beroep met toekomst!

Droom jij ervan om saai haar te transformeren naar een trendy kapsel? Van kinky tot klassiek, speel je graag met lengtes, schakeringen en textuur? Om het ideale model voor je klant uit te vinden? Maak dan nu je droom waar!

Tijdens de lessen leer je dameskapsels tot in de puntjes knippen. Wanneer past een bob bij het gezicht? Hoe voer je de perfecte blow dry uit? Daarnaast heeft de kappersschaar geen geheimen meer voor jou. Je gaat aan de slag met kniptechnieken zoals slicen, opknippen, effileren en inknippen. Je leert alles over knippen, stylen, verzorgen en natuurlijk de hipste kapsels van het moment!

Help je klanten aan de perfect passende nieuwe hairdo, jij bruist van de inspiratie!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  10 lessen

  3 lesuren

  920.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kapper: kniptechnieken dames

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam10/09/202019/11/202018u00 - 21u00Don
Breda11/09/202020/11/202014u00 - 17u00Vrij
Zwolle14/09/202016/11/202018u30 - 21u30Maa
Arnhem07/10/202009/12/202018u30 - 21u30Woe
Rotterdam28/10/202013/01/202118u00 - 21u00Woe
Groningen19/01/202123/03/202118u30 - 21u30Din
Utrecht02/02/202106/04/202118u30 - 21u30Din
Eindhoven07/02/202111/04/202110u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

kniptechnieken, dames knippen, kapper, hairstylist, opleiding kapper, cursus kapper, coiffure, haar knippen, beroep kapper, dameskapper, kapster, kappersschool, kappersopleiding, opleiding, cursus, kapsalon, studeren, school, lessen, diploma, avondschool,

Toekomstmogelijkheden

 • Werken als kapper in een kapsalon
 • Je eigen kapperszaak beginnen
 • Werken als ambulant kapper

Vaardigheden

 • De juiste producten en tools gebruiken
 • Je klanten adviseren op basis van hun wensen
 • Weten welk model past bij de gezichtsvorm
 • Communicatief en sociaal in de omgang met klanten
 • Beheersen van verschillende kniptechnieken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Een eerste anaylse met je klant
 • Haartypes en verzorgingsproducten
 • Advies geven bij de wens van de klant
 • Kniptechnieken voor dameskapsels
 • Afwerking en styling
 • Een eigen kapsalon starten

kniptechnieken, dames knippen, kapper, hairstylist, opleiding kapper, cursus kapper, coiffure, haar knippen, beroep kapper, dameskapper, kapster, kappersschool, kappersopleiding, opleiding, cursus, kapsalon, studeren, school, lessen, diploma, avondschool,

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Kapper: kniptechnieken dames

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding nog niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Kapper: kniptechnieken dames bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kapper: kniptechnieken dames vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Heb je al een kappers-kit? Neem die mee naar de lessen. Hou er rekening mee dat je nog spullen aan moet schaffen. Jouw medecursisten bij NHBO kiezen ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Je kan op beautyblue.nl pakketten vinden die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent, zodat je zeker weet dat je het juiste materiaal aanschaft.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Kapper: kniptechnieken dames. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

kniptechnieken, dames knippen, kapper, hairstylist, opleiding kapper, cursus kapper, coiffure, haar knippen, beroep kapper, dameskapper, kapster, kappersschool, kappersopleiding, opleiding, cursus, kapsalon, studeren, school, lessen, diploma, avondschool,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 920.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 993.60 euro in plaats van 920.00 euro. Je bespaart dus 73.6 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 270.00 - Bij inschrijving
 2. € 241.20 - Startdatum van je opleiding
 3. € 241.20 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 241.20 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Kapper Dames (Allround) bespaar je maar liefst € 190. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Kapper Dames (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

kapper, kapper worden, kappersopleiding, cursus kapper, opleiding kapper, leren knippen, eigen kapsalon starten, haren knippen, professionele kapper worden, kappersdiploma

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Kapper Dames (Allround)

kapper, kapper worden, kappersopleiding, cursus kapper, opleiding kapper, leren knippen, eigen kapsalon starten, haren knippen, professionele kapper worden, kappersdiploma

Carrièremogelijkheden

 • Werken in een kapsalon of schoonheidssalon
 • Zelfstandig (thuis)kapper
 • Eigen kapsalon beginnen

Info over deze allround opleiding

Jij bent gek op haar! En je wil van jouw passie voor het kappersvak écht werk gaan maken. Dat kan! Volg de opleiding Kapper en creëer de hipste kapsels, de meest spraakmakende kleuringen en verbluffende styling.

Kapper zijn is meer dan knippen. Het beroep heeft ook een groot sociaal aspect. Daarom leer je hoe je met klanten omgaat. Uiteraard ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over brushing, watergolven, permanenten en kleurtechnieken.

Trends in de kapperswereld volgen elkaar snel op, dus je mag steeds nieuwe dingen uitproberen. Word die creatieve hairartist en ga aan de slag als professional in een hairsalon.

Programma

Module: Kapper: kniptechnieken dames
Module: Kapper: kleurtechnieken dames
Module: Kapper: hairstylist
Word Kapper

  Diploma

  Klassikaal

  1650.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT