Opleiding

OPLEIDING

Kappersassistent

Wil jij...

 1. Binnen korte tijd je diploma tot kappersassistent behalen
 2. Online begeleiding van een ervaren docent
 3. Alles leren over klanten professioneel en aangenaam ontvangen en de kapsalon correct onderhouden
 4. Haaradviesgesprekken kunnen voeren
 5. In loondienst in een kapsalon werken

Kappersassistent, een beroep met toekomst!

Wil jij binnen korte tijd je diploma tot Kappersassistent behalen? Met de thuisstudie van NHBO studeer je op je eigen tempo terwijl je begeleid wordt door een professionele docent met jarenlange praktijkervaring. Je leert alles over klanten professioneel en aangenaam ontvangen, de kapsalon correct onderhouden, adviesgesprekken voeren, structuur van de huid en het haar, de verschillende gelaatsvormen, soorten scheidingen, basissnitten, het hanteren van de kappersschaar, basisprincipes- en technieken, brushen en watergolven zetten, en basispermanenten. Maak van je hobby je beroep, schrijf je direct in en word Kappersassistent!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • In loondienst in een kapsalon werken
 • Je laten inhuren als zelfstandig kappersassistent
 • Professioneel advies geven over haarstijlen en kleur

Vaardigheden

 • Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
 • De kapsalon correct onderhouden
 • Adviesgesprekken voeren
 • Structuur van de huid en het haar herkennen
 • Haar- en hoofdhuid verzorgen
 • De verschillende gelaatsvormen herkennen en kapsels adviseren
 • Verschillende soorten scheidingen maken
 • Inzicht in de basissnitten 
 • De kappersschaar hanteren
 • Brushen en watergolven zetten
 • Basispermanenten zetten
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als kappersassistent
 • De verschillende functies in de kapperssector
 • Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
 • De kapsalon correct onderhouden
 • Adviesgesprekken voeren
 • Structuur van de huid en het haar
 • Haar- en hoofdhuidverzorging
 • De verschillende gelaatsvormen
 • Soorten scheidingen
 • Basissnitten
 • Het hanteren van de kappersschaar
 • Basisprincipes- en technieken
 • Brushen en watergolven zetten
 • Basispermanenten

Onze docenten

Froukje Koeckhoven

Deze cursus is ontwikkeld door Froukje Koeckhoven–de Vries. "Ik ben 25 jaar werkzaam in het kappersvak, heb 15 jaar lang een eigen kapsalon gehad en daarnaast ben ik al 25 jaar werkzaam als docent Uiterlijke Verzorging. Vanuit deze ervaring schrijf ik deze opleiding, zodat jonge ambitieuze studenten zich kunnen opleiden tot kapper in het prachtige kappersvak. Een vak vol nieuwe trends, mode, styling en persoonlijke ontwikkeling."
 
"Tijdens deze cursus kun jij je gaan ontwikkelen als kapper, als eigen ondernemer, of misschien wel studiomedewerker bij een bekend kappersmerk. Je hebt binnen het kappersvak meerdere mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen. De cursus omvat alle theoretische aspecten en praktische vaardigheden die je tevens in het kapsalon moet gaan ontwikkelen. Laat je inspireren om een getalenteerde kapper te worden. Veel succes met je opleiding!"

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Kappersassistent

Zijn er klassikale lessen voor deze cursus?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kappersassistent direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kappersassistent.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Kappersassistent

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT