Kappersassistent

1. Binnen korte tijd je diploma tot kappersassistent behalen
  2. Online begeleiding van een ervaren docent
  3. Alles leren over klanten professioneel en aangenaam ontvangen en de kapsalon correct onderhouden
  4. Haaradviesgesprekken kunnen voeren
  5. In loondienst in een kapsalon werken

Kappersassistent, een beroep met toekomst!

Wil jij binnen korte tijd je diploma tot Kappersassistent behalen? Met de thuisstudie van NHBO studeer je op je eigen tempo terwijl je begeleid wordt door een professionele docent met jarenlange praktijkervaring. Je leert alles over klanten professioneel en aangenaam ontvangen, de kapsalon correct onderhouden, adviesgesprekken voeren, structuur van de huid en het haar, de verschillende gelaatsvormen, soorten scheidingen, basissnitten, het hanteren van de kappersschaar, basisprincipes- en technieken, brushen en watergolven zetten, en basispermanenten. Maak van je hobby je beroep, schrijf je direct in en word Kappersassistent!

• In loondienst in een kapsalon werken
  • Je laten inhuren als zelfstandig kappersassistent
  • Professioneel advies geven over haarstijlen en kleur

• Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
  • De kapsalon correct onderhouden
  • Adviesgesprekken voeren
  • Structuur van de huid en het haar herkennen
  • Haar- en hoofdhuid verzorgen
  • De verschillende gelaatsvormen herkennen en kapsels adviseren
  • Verschillende soorten scheidingen maken
  • Inzicht in de basissnitten
  • De kappersschaar hanteren
  • Brushen en watergolven zetten
  • Basispermanenten zetten

• Je toekomstmogelijkheden als kappersassistent
  • De verschillende functies in de kapperssector
  • Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
  • De kapsalon correct onderhouden
  • Adviesgesprekken voeren
  • Structuur van de huid en het haar
  • Haar- en hoofdhuidverzorging
  • De verschillende gelaatsvormen
  • Soorten scheidingen
  • Basissnitten
  • Het hanteren van de kappersschaar
  • Basisprincipes- en technieken
  • Brushen en watergolven zetten
  • Basispermanenten

Froukje Koeckhoven

Deze cursus is ontwikkeld door Froukje Koeckhoven–de Vries. "Ik ben 25 jaar werkzaam in het kappersvak, heb 15 jaar lang een eigen kapsalon gehad en daarnaast ben ik al 25 jaar werkzaam als docent Uiterlijke Verzorging. Vanuit deze ervaring schrijf ik deze opleiding, zodat jonge ambitieuze studenten zich kunnen opleiden tot kapper in het prachtige kappersvak. Een vak vol nieuwe trends, mode, styling en persoonlijke ontwikkeling."

"Tijdens deze cursus kun jij je gaan ontwikkelen als kapper, als eigen ondernemer, of misschien wel studiomedewerker bij een bekend kappersmerk. Je hebt binnen het kappersvak meerdere mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen. De cursus omvat alle theoretische aspecten en praktische vaardigheden die je tevens in het kapsalon moet gaan ontwikkelen. Laat je inspireren om een getalenteerde kapper te worden. Veel succes met je opleiding!"

Goed om te weten over deze cursus Kappersassistent

Zijn er klassikale lessen voor deze cursus?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kappersassistent direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kappersassistent.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Kappersassistent