Kattentrimmer

1. Als echt kattenmens enkel het beste voor jouw viervoetige vriend
  2. Alles weten over de verzorging van je kat of iedere dag met katten werken
  3. Starten met je eigen kattensalon
  4. Alles te weten komen over de verschillende kattenrassen, lichaamsbouw en gezondheid van de kat
  5. Katten uit je netwerk of je eigen katten kunnen trimmen

Kattentrimmer, een beroep met toekomst!

Klaar voor je eigen kattentrimsalon?

Als kattenkapper zorg je voor een blije kat met een verzorgde vacht. Veel katten hebben tegenwoordig vachtverzorging nodig. Langharige katten zijn erg populair en hun vacht heeft sneller klitten en viltvorming. Maar ook de onderwol bij kortharige katten moet onderhouden worden.

Van Perzische langhaar tot Maine Coon, je leert allerlei kattenrassen en hun haarkenmerken. Kattengedrag begrijpen? Je duikt in de kattenwereld en leert kattengedrag begrijpen. Je springt naar de trimpraktijk. Wat heb je nodig? Borstels, kammen, scharen en het scheerapparaat helpen je ontklitten en plukken. Jij zal niet rusten voordat je katten van hun klitten hebt verlost.

• Katten uit je netwerk of je eigen katten trimmen
  • Starten als zelfstandig kattentrimmer
  • Kattentrimmer bij een bedrijf/ instelling

• Je weet raskenmerken blindelings te herkennen
  • Je kent het kattenlijf van boven tot onder
  • De gezondheid van de kat inschatten
  • Je kunt trimmen als de beste
  • Een trimsalon inrichten? Jij weet hoe het moet
  • Je kunt starten als kattentrimmer

• De geschiedenis van de kat
  • Kattenrassen
  • De lichaamsbouw en gezondheid van de kat
  • Kattentrimmen in de praktijk
  • Inrichting trimsalon
  • Starten als zelfstandig kattentrimmer

Lesley Bekker

Docent honden- en kattentrimmen Lesley Bekker is gepassioneerd door honden en katten en was dolgelukkig toen ze van haar hobby haar beroep maakte. Al 13 jaar lang trimt en toiletteert ze deze (soms wel heel) harige viervoeters met het grootste plezier in haar eigen salon "Goldie" voor honden én katten en geeft ze haar kennis hierover door aan de studenten van NHBO die dezelfde weg willen inslaan.

Bovendien ontwikkelde Lesley onlangs naast de cursus Hondentrimmen ook de gloednieuwe opleiding Kattentrimmen: een primeur!

Goed om te weten over deze cursus Kattentrimmer

Hoe werkt deze thuisstudie?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Moet ik zelf een kat meenemen voor het examen?
Bij deze thuisstudie bestudeer je enkel de theorie en daar word je ook op getoetst. Je hoeft dus geen kat mee te nemen naar het examen. Voor het praktijkgedeelte ben je zelf verantwoordelijk. Je kunt dus eventueel oefenen binnen jouw netwerk, of ervoor kiezen om een stage te lopen. Dit is niet verplicht, maar als je nog geen ervaring binnen dit vakgebied hebt, wordt het wel aangeraden.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kattentrimmer direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kattentrimmer.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 279.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 301.32 euro in plaats van 279.00 euro. Je bespaart dus 22.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Kattentrimmer